Saturday, November 22, 2008

~ ameenah ~

cam seperti yg ibu janjikan, ibu nak citer psl anak dara ibu nih. as for today, umur dia 10 bln, 1 minggu, 2 hari. skrg tersgtlah ligat, + - sgt pengecah, suka kacau abang, suka nk kaco ibu masak. umah ibu pun dh abis tunggang langgang gara2 bdk bernama Nur Qashrina Ameenah. korang tau apa maksud nama dia. meh ibu story telling skit. nama ameenah ni bersempena abangl long dia yg kasi. kalau ikutkan bila org tnya je nama dia, ibu akan ckp ameenah, so semua org cam terkedu skit. yelah nama x berapa komersil, tp pada ibu nama ameenah [ibu just tukarkan ejaan dia supaya nmpk komersil!] ni cukup cantik, cukup indah. nama ibu junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W. so. sdg dok ibu preggy ameenah, ibu tercarik2 gak nama yg boleh dia + - kan dgn nama ameenah ni. since nama ibu pun bermula dgn Nur, ibu kena ltk kt dpn Nur. then disebabkan nama abg long ada huruf Q (Al-Qarni), so hoping that can find nama gigirl yg ada huruf Q. hurm.. apa yer, dlm dok tercari2 tu.. ibu terjumpa lah Qashrina, maksudnya istana. hurm.. kalau di combine nur qashrina ameenah, jadilah Cahaya Istana Ibu Nabi Muhammad S.A.W. hurm... nice meaning name dia kan... masa ibu preggy dia, ibu cukup x berkenan sungguh ngn akak ibu ni. dia ni kan kalau tido, sure air liur meleleh. haaa... tgk ko, terkenan lak kt anak dara ibu. ameenah kalo tido makk ai... basah abis pipi2 dia tu.... sabo jelah!!


ameenah wif uwais


adik


mata yg bulat with long eyelash!!


wah.. wah.. adik baca buku ngn abang yer!

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers