Wednesday, November 19, 2008

fisio @ hukm

last monday ddy bwk uwais g fisio kt PPUKM (formely known as HUKM). 4 ur info, dah lebih sethn uwais buat fisio kt sini, b4 this dia buat kt HTAR, Klang. memandangkan ibu rasa cam x bessh aje fisio kt hosp klang tu, so we decided transfer kan uwais ke unit terapi ppukm. dr klang ke hosp selayang ke ppukm. jauhkan?? tp pd ibu jauh pun xpe asal tempatnya bagus & memuaskan hati. walauu pun kenkdg hati x berapa nk puas dgn certain2 dept. kt sana.

kali ni lps uwais bukak simen, as usual teacher azizah dia akan cek kaki dia. tp aritu x lak cek. hurm, uwais jalan guna walker yg hukm sediakan (coz of ibu x bwk uwais nye kaye walker!!) walker ospital ni ringan skit (murah kot), yelah hosp nak kena bli bykkan. klu yg uwais punya korang jgn terkejut tau harga dia rm 899.00, ibu beli kt PMS - supplier for medical instrument.
uwais @ gym fisio - time ni tgh buat electric stimulation

ni namanya Kaye Walker - mahal wooo.. rm 899.00

ni time uwais buat stimulation, using 'electrotheraphy'

electrotheraphy - yg sebelah tu uwais nye therapist *teacher azizah*

uwais dlm keta mkn roti krim

uwais

uwais suka btl buat muka cenggini [actually dia nk tunjuk roti dlm mulut dia tuh...]

hinanya simen kaki uwais, ni kesan dia merangkak + - kena air la tuh...


ni ddy ngn uwais, sementara tunggu bilik POP [bilik nak bukak simen dia] bukak

uwais kalau suh bergambar mmg suka buat muka cam gini

** actually, lps g fisio, uwais ada terapi carakerja lak. terapi ni utk improve dia punya holding skill. nk tngkp gambar, bateri lak kong. later lah ibu amik pix yer. next appointment uwais [smpi thn dpn tu ;)] was on 11/12/08 (upss itu cuti bday sultan selangor, nasib la hukm kt KL, so dorang keje, ibu set appointment on that day). then on 21/1/09, appointment mata @ hosp selayang & speech theraphy @ hukm. mata & speech ni 6 bln sekali je. lagi pun uwais dh pandai ckp, so teacher terapi dia set date 6 bln sekali. mata plak coz nak tgk power dia ada improve ke x dlm tempoh 6 bln tu. u all rasa, patut ke ibu transfer kan trs cek mata ke hukm ekk? nnt bln feb 09 lak ada appointment with CDC. tu x confirm bila psl kena tgk prof ong call dulu. pas ni ibu plan nak mintak cek gigi lak utk uwais... ok x??

** itu ajelah citer psl uwais. next entry ibu citer psl gigirl ibu lak ekk.. asik citer psl abg jer... siann adikkk *wink*wink*

5 comments:

Idie ( WHat's Luv Gotta Do?) said...

Salam Watie, Idie here.. seronok baca your blog he..he.. i luv your kids he..he...

ibu_uwais_ameenah said...

thank you idie, baru2 belajar jerk.. happy reading!! :D

Lucky Fingers said...

da bape lama ur son pegi teraphy mcm tu?sian kat dia. mesti pergerakan dia every day terbatas ye.. perlukan ibu bapa yg sabar mcm both of u.. syabas, keep it up..semoga kesabaran n segala dugaan yg ditempuhi ni membuahkan hasil yg hanya Allah shj yg dpt membalasnya..

menitis airmata ni bila memandangkan both of u.. sabar..inilah pengorbana seorang ibu dan bapa kan?

tak pe.. i always pray good life for uwais..

Rgds,
iza

p/s:dun b surprise with this id.. i m on my blog n it's time for us to share story.. warm welcome to u..take care!

Jake's Daughter said...

Emm...sorry..aunty xtau pon uwais ada problem...
So skrg nih progress uwais mcm mana? ok dah k??

ibu_uwais_ameenah said...

alhamdulillah.. uwais better than before.

kak iza:apa2 pun kita harus bersyukur atas ketentuan Allah utk kita. mungkin ada hikmah semua ni berlaku. kalau nk diikutkan, antara ramai2 bdk2 yg pegi for fisio, uwais ni 90% lagi beruntung from the others. kdg2 sy nak amik gmbr diorang kt fisio pun x sampai hati.. ada yg spinal problem, syndrom down, mcm2 lagi lah... sayu sgt tgk diorang kt spital. thanks coz sudi baca blog saya yer! will update more..

kak ida jake:its ok, xpe kak ida.. xde benda sgt uwais tu, cuma ibu & daddy kena byk sabar & sacrifice sikit lah :D

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers