Tuesday, November 11, 2008

Muhammad Uwais Al-Qarni & Nur Qashrina Ameenah



UWAIS.. ni anak sulung ibu, was born on 26th August 2004, pukul 9.43pm @ Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. Dia ni special skit, coz ibu deliver dia prematured, 31w6d. So glad dia di lahirkan kt dunia ni, ms deliver plak, my bro in law punya wedding, so kami x le pegi kenduri tu kt JB. As today abang (nama panggilan dia or abang long) dah pun 4yrs, 2 mths, 2wks, 2 dys old. Sangat bijak, suka berckp, suka nyanyi, he lovessss mee very much. x kira la mee apa, mee goreng ke, mee sup ke, mee kari ke, + the laksa.. he likes very much! tp dia ada satu kekurangan yg org x nmpk, even now he was 4, he cant walk! still on going fisiotherapy @ hukm. every mth!. then abang long ni short sighted. power lebih kurang ddy jugak cuma beza ddy dia long sighted. the power was +175, silau satu 180, satu lagi 10. cek mata kt hosp selayang. ibu plan nak transfer everything to hukm lah. senang. u all tau pasal CP x? Cerebral Palsy Diplegia. Nanti next entry i'll story about it. one of my reason nak resign pun coz him. ibu sanggup berkorban apa saja utk my hero nih!




AMEENAH.. ni my 2nd kid. was born on 13th January 2008, pukul 6.40am @ Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru. Upss.. Nama dia ni bkn bersempena ibu deliver kt HSA yer.. totally wrong. it was given by my son, abg si ameenah tu... dr ibu preggy 4 mths, dia mmg ckp nk baby girl, bila tnya nama je dia akan ckp Ameenah.. so we both decide nak bubuh nama adik dia ameenah. thank god lahirnya girl, kalau boy, abg long nak bubuh nama James, lagi haru!! alhamdulillah yg kecik sihat walafiat, dh nak berjalan dah pun. xpe adik, adik jalan dulu, nnt kita ajak bang jalan sesama yer...




thank you Allah u gave such a wonderful kids. i promise to take care of them, seimbangkan dunia dan akhirat, coz mereka ajelah harta yang ibu ada...






2 comments:

Idie Husna said...

Watie, I memang fall in love dgn anak anak you la... he..he...

ibu_uwais_ameenah said...

alamak.... anak i??? gulp!! hope nnt u dpt bby muka cam dorang lah yer!! wakaka...

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers