Sunday, November 23, 2008

spaghetti bolognese

ms ibu keje hari sabtu aritu, ibu dok pikir la apa yg patut ibu msk utk ari ahad. yelah. ddy x blk, so rasa mcm nk msk very the simple one je. klu ddy ada, sure dia nk mkn nasi. klu nasi putih, maybe dgn ikan kukus ke, kailan ikan masin ke, tom-yam or nasi ayam or nasi tomato or nasi bryani. bila ddy x blk, ibu plan to cook spaghetti bolognese. ms otw blk keje, ibu singgah mydin mart (bukit jelutong) beli sos spaghetti. spaghetti dah ada, herbs dh ada.
bila dh smpi umah lak, rasa lapar plak [psl time tu dh kul 3.00 lebih]. so x tunggu esok, ptg tu ibu msk spaghetti utk dinner kami [ibu, adik ibu, uwais & ameenah]. bkn main lagi ameenah mkn.. sedap yer...

6 comments:

Jake's Daughter said...

Ibu...Sedapnye Spagethi Bolognese... Terinagt plak Spagethi Bolognese kt Sec Recipe...huhuhu

ibu_uwais_ameenah said...

hurmm.. kak ida.. lum rasa spaghetti saya lagi tu... lg sdp dr SR tau!!

Jake's Daughter said...

Wah...gitu ek?? pasnih bole la Ibu bukak kedai makanan WESTERN..jgn lupa menu Spagethi Bolognese...yummy...

ibu_uwais_ameenah said...

harus... ckp nak apa jerk, lamb chop, fish n chip, mushroom soup, garlic bread.. semua boleh..

p/s : en. mail lagi expert lamb chop tau!! wah... gitu + ngn black papper sauce... wallahhh!!

Jake's Daughter said...

wah..laki bini terror masak...
emm by d way...tgk dalam friendster Ibu..ada tulis hometown kt perak kan?
mana tuh... titi serong ek? kat area mana ek? sbb kite org sane la..hehehe

ibu_uwais_ameenah said...

kt titi serong lah. umah dpn quarters guru, sebelah kedai telor masin. btl2 kt simpang titi serong tu...

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers