Wednesday, December 24, 2008

busy

holla... sian reader2 ibu... lama x update blog ni. ibu bkn apa sibuk sesangat.. byk keje. terkeja ke sana kejar ke sini. kejar bos nak sign cek. last tuesday was bod meeting. so ingt pas semua settled. leh la nak beronggeng. tapi x jugak.. nak kena prepare cek utk kasi bos sign. maklum lah bos plak nak bercuti panjang.... huhu.. x sempat makan, x sempat minum, x sempat segalalah... ala.. bos... tolonglah saya... amik la pembantu utk saya.... merayu nih....
arini ibu balik cpt skit. bkn apa.. nak bekejar ke kedai bagus. MIL ibu pesan beli instant custard 5kgs, ibu lak beli mixed fruit. hajat dihati nak buat kek kukus. x tau la bila leh terlaksana. actually last week dh beli dah tepung muffin 10 kgs, 1 instant custard ngn chocolate sponge cake flour. ntah bila la ibu nak buat. uals, muffin tu bkn ibu punya tau, tu semua ibu mertuaku yang punyaaaaaaaa...
so hari ni tgh tgu ddy ni. x smpi2 lagi. ibu kirim char kuey teow. wah.... tp td sebenarnya blk keje dh melantak burger kambing tau! leh plak ddy call tnya nk kirim apa. sebenarnya mmg nk mkn char kuey teow smlm, tp x jd pas blk klinik bwk ameenah, g trs mkn kt puncak alam corner.
ok lah uals, esok nk blk ke perak lah. ibu cuti lama skit smpi monday. selasa naik keje lah. nak cuti2 penang. nak ke perkahwinan my childhood fren, fenz. kwn2 ms kecik2 main bwh pokok ceri, kwn sekelas tadika kemas, kwn primary school (std 1-5~we're in a same class), kwn secondary school (form 1-5~we're in a same class as well!!), kwn sekolej di uitm (fenz@k5, ibu lak@k2). merangkap jiran lama ibu.... so, xde alasan utk ibu tidak ke wedding dia.... PENANGGGG.... here i come!!
nota kaki : cuti2 malaysia je lah yg ibu mampu ek... ~ supported by BIL yg keje kt tourism malaysia @ taiwan... ekekekekeke....

5 comments:

a.c.H.i.k.A.n.i said...

watie.selamat bercuti..enjoy ur day in penang..ko kene pegi night market kat batu ferenggi,makan pasembor,lepak2 padang kota.g bukit bendera..baru la complete trip ko ke penang..hihihi..da baca ur entry pasal tempat makan..tp aku kene control makan..high cholestrol..huhuhu!!

Jake's Daughter said...

Selamat bercuti..akak pon bercuti jugak..akak cuti sampai 4hb..
hehehe..selamat bercuti yek...enjoy d moment...

.:: Lucky Fingers ::. said...

si ida nye komen berbaur unsur2 menjeleskan i arr... hua hua hua...

wah..sian mala.. since pembantu tak de..dia jadik sotong kurita..tangan dia all fully book... klu tengok status dia kat ym mmg mcm tahap gaban arr dia tensyen bz... dah try call budak sabah tu ke? tak de respon? btw, klu ade yg lain..nnt sy tlg rekemen kan..

ok..hv a nice holiday to u n family..
kiss kiss uwais n ameenah for me.

What's luv gotta do ? said...

wati, sapa yang kahwin kat penang ni? Agak agak idie kenal tak? he..he... =P

ibu_uwais_ameenah said...

mahan: aku x sempat berjalan lah kt penang, just attend wedding, pastu kena blk ke umah tok aku makcik aku tunang la plak.. sedih woo.. x dpt jenjalan!!

JD: same to you sis, sampai ke raub jalan! pegi makan rokiah satay x?

lucky finger: akak... cuti-cuti ar.. penat aku kt opis ni... mmg tgn ni dh mcm sotong kurita lah!! sat g kurus la aku nih! (psl mkn pun asik x sempat je skrg nih hehehe)

idie: x tau la u kenal ke x. my childhood fren, tp dia amik insurance kt uitm, bdk K5. maybe u penah jumpa dia kot kat dining...

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers