Wednesday, December 31, 2008

cuti-cuti ~ day 3



majlis perkahwinan masyita-syed huud azraai



engagement cik ja + kenduri masuk rumah



having dinner day 3 @ char kue teow omaq

day 3
hari ni lah programnya bermula. nak ke penang. [tp sedih la mahan, aku x dpt jln2 kt tempat yg ko suggest tu!] pagi bangun dikejutkan leh cik meenah. dia ni mmg pepagi alam dah bangun. penat ibu tau! sidai kain, kemas rumah, dlm kul 11.00am kami berangkat ke tasek gelugoq, pulau pinang. huhu wedding my fren. as i said before, kawan semasa kecik, ke tadika sesama, ke primary school (we are in the same class from std 1-5!) sesama, then masuk RZ sesama.. (same class as well since form 1-5!). then msk uitm sesama, ibu amik accounting, fenz plak amik business insurance. now keje kt RHB KL. huhu...

kami kuar tol jawi, then smpi juru, bayar the toll then exit 165, sg. ajam / batu kawan. then trs menuju ke taman desa sena, tasek gelugor. wah.. details tau! (seb baik x ltk no. rumah!) arrived dlm pkl 12.15pm, fenz masih di masjid, tgh bernikah. wan pun kat masjid, tina je ada kt umah pengantin. mak plak terjumpa la jiran lama, cik ani & uncle latip jawa. sembang2.. then makan... pas mkn, ibu ambik gambo ngn pengantin, then ngan shida, wan & tina. tu pun kena amik time diorang makan. then kami terpaksa plak blk coz cik ja ada buat kenduri masuk rumah baru. x leh la ibu nak berlama2 ngn kwn2 ibu.
then blk trs g umah tok. tolong apa2 yg patut. cik ja bertunang arini. lps almost 3 yrs pegang tittle "J". huhu... pas majlis ibu tlg basuh pinggan. nak settle cpt, psl nak blk sebenarnya!! penat lah... ibu ngn maksu & andak punch card basuh pinggan, pak teh & anak2 plak take over basuh periuk... hahaha.. sesuwaiii la sangat, anak2 pak teh yg 3 org tu aritu de msk tom-tom bak, ala.. yg main drum ngn gitar tu... huhu... so diorang basuh periuk umpama... menggosok drum lah!
sempat lagi ibu snap gambo budak2 berdua tu bersuka-ria round-round naik moto.. wah... adik, over tau! balik umah pas maghrib, sambil dok pikir2 nak makan apa, ibu sebenarnya nak makan char kuey teow omaq (yang boipren andak (ann) ckp its soooo sedappp!!) huhu.. then tanya, daddy want to go?? yela takut daddy penat. then daddy ckp, haa.. siap... so kami pergi la mkn, ibu, daddy, mak, anjang, andak, abang & adik juga. uda ngn ucu naik moto, keta x muat lah!
tgk la aksi2 kami melantak char kuey teow. sedap giler sei... kami order 10 pinggan. sepinggan x mahal, rm 2.80 je... murahkan???? sedap plak tu!! lepas ni ada lagi satu tempat yg sdp. kt pusat bandar belakang petronas. nanti ibu balik ibu nak try kt situ plak!! balik... tgk sehati berdansa.. congrats tu lisda & fauzi. they deserve to win! abis sehati berdansa, tgk la citer cerekarama. fushia sendat berlakon. ok la citer tu... then... apa lagi??? turu lah!!

3 comments:

a.c.H.i.k.A.n.i said...

watie..nanti buat trip pegi penang je..baru puas nak jalan-jalan..aku pegi johor,jumpa oya..die duduk area taman UTM..keje kat plaza angsana..

ibu_uwais_ameenah said...

yeke.. ko mmg keep in touch ngn dia or terjumpa ekk? teringin benar nk kumpul bdk2 dorm 22/23. ada email dia x? kt angsana dia keje kedai mana? ish.. nnt aku blk jb nak kena pi la carik dia. aku teringin nak jumpa dekna ngn azza lah!!

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]oem software on, [url=http://firgonbares.net/]microsoft office 2003 pro[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] shop software reviews macromedia com software flashplayer7
canada government software [url=http://firgonbares.net/]office 2003 sp3[/url] buy cheap oem software
[url=http://firgonbares.net/]buy software licenses[/url] torrent mac filemaker pro 6
[url=http://firgonbares.net/]adobe photoshop software price[/url] office 97 software
winzip 12 [url=http://firgonbares.net/]Mac FileMaker Server 10[/b]

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers