Friday, December 12, 2008

HUKM @ 11.12.08

smlm mcm ibu ckp, uwais ada appointment. very the busy. dari pagi 5.30 ibu dh bangun, siapkan bekalan susu anak2, mandi kan budak, then dlm pukul 7.00am dh kuar umah (hampeh lewat 1/2 jam, supposse nk kuar 6.30am!!) perjalanan lancar aje coz of selangor is gazetted public holiday coz of Sultan's birthday... yippie... sampai hukm around 8.13am. then register uwais. kan ibu cakap SAFO bilat uwais dah siap? so, pegi amik dulu b4 g therapy. AFO uwais kali ni besar skit & ibu hope boleh tahan lama. mana taknya, 2 yg previous tu kejap nar pakai, dah x muat. dah la mahai nak mamposss.. setiap kali buat mesti naik harga. yg 1st, harga dia 120.00, 2nd one is 150.00 then yang ni 170.00. dah la ibu x puas hati psl AFO tu dia x letak rubber kt bawah dia. so plastik aje. yg 1st je ada rubber. kalau ada rubber, x yah pakai kasut dah, kat umah just pakai AFO je. oh yer, untuk makluman, AFO ni untk kasi tapak kaki uwais tu betul2 menapak jadi 90 degree. uwais tu kan kaki dia xde tapak lembut tu, so kena la pakai AFO ni utk kasi dia menapak betul.. sian uwais kan!! ibu x pasti plak AFO ni boleh deduct income tax ke x.. psl resit dia atas nama uwais, ibu dh tanya akak hukm tu, dia ckp kena ltk nama uwais psl r/n dah sah2 nama uwais, so x leh ltk nama daddy dia. xpe, ibu akan tanya ina jais yg keje kt lhdn, leh x deduct income tax. aritu masa ibu beli kaye walker tu, nyesal ibu x ltk resit nama daddy, kalau x confirm deduct income tax. dah la rm899.00... menyesal.. menyesal... cam ibu ni gaji ciput jer, x bukak pun file kt lhdn nu....




this is the real kaye walker
(uwais cakap.. ibu jangan pegang.. [ibu x pegang la sayang..] - uwais marah ibu pegang walker dia time dia berjalan)




introducing uwais new SAFO bilat (just call it A.F.O)





tgk la brp harga AFO uwais tu?? rm 170.00 tau!!


ni ha semua aktiviti uwais during his therapy. tp pelik, fisio kali ni semua nak buat half way. uwais mcm xde mood ajer. uwais walks on the threadmill (our threadmill will deliver to our doorstep today, delivery terus dari jb :) thank you to my 'babah' [father in law] coz sponsoring this threadmill-cost ribu2 woo!!) then cycling, walking etc.









next is carakerja terapi with teacher zie. ups lupa, fisio conducted by teacher shida (just graduate from uitm), teacher azizah dia ada seminar la plak... as ibu promise dulu, ni la aktiviti uwais kt carakerja terapi. enjoyy...





pas semua is done, next appointment will be on 21st january 2009. sekali dgn speech. amik cuti la ibu. lagik pagi2 plak ada appointment mata @ hospital selayang. hope leh la kejar ke hukm before pukul 11.00am coz fisio appointment pukul 11.00am, carakerja 11.30am & speech @ 2.00pm...




nota kaki : hope u guys out there doakan uwais supaya cepat berjalan yer & boleh berdikari...

10 comments:

Lucky Fingers said...

Tersentuh hati ni melihatkan uwais gigih berusaha.. sy slalu doakan smoga dia cepat2 sembuh dan dapat jalan cam kengkawan lain.. kuat semangat uwais ni..

mala, keep up the strong spirit in u. Such a wonderful mother and friend to uwais..not only a mother to rely on, but a friend to be with.

Itu lah pengorbanan seorang ibu.

ibu_uwais_ameenah said...

hurmmm thank you sis... [x leh komen byk2, nanti air mata saya lagi banyak kuar dari komen yang nak ditulis =D]

nota kaki: ni pun dah bergenang air mata dah!!

Dania's mummy said...

aku pun x boleh komen, sebab dok berginang gak air mata.. those yg da jd mak je yg tahu pengorbanan tu.. klu korang baca x de perasaan, memang korang hati batu la...

Anonymous said...

mala.. menitik air mata k.kin baca post mala ni... moga2 mala terus kuat.. kak kin doakan..
x tau lagi nak cakap ape..

ibu_uwais_ameenah said...

hurm... thank you kak kin. ni semua ujian Allah utk saya. terima dengan redha.. ada hikmahnya atas semua yang berlaku..

nota kaki: kalau saya x kuat, macamana dgn uwais, saya ketepikan perasaan tuh..yg penting uwais cpt berjalan dpt bermain cam kwn2 dia.

terima kasih atas doa kalian. Allah saja yang akan membalasnya.

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Now tramadol Drug lukol Cheap abana Get azulfidine RX tulasi Pharmacy himcolin

Anonymous said...

[url=http://ups.uoftpharmacy.com/forum/]Where Can I Buy generic Cialis[/url]

Anonymous said...

Happy New Year[url=http://sdjfh.in/flexpen/],[/url] everybody under the sun! :)

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers