Wednesday, December 3, 2008

mari bertag bersama saya

mari-mari kita bertag.
quote dari dayah.

Three Things That Scare Me:
1. kucing
2. accident
3. bila adik batuk (psl dia batuk yg lambat sangattt nk baik)

Three People Who Make Me Laugh:
1. uwais (bila dia ckp benda yg x disangka2!!)
2. ameenah (bila dia buat gaya tergediks dia)
3. kakak ibu (kalo ada citer lawak bodoh dia story)

Three Things I love:
1. my parents / parents in law
2. my uwais & ameenah
3. my hubby (hahahaha, jd last, sbb da ada anak kan... heheeheheh) p/s: sama ngn ko dayah!!

Three Things I Hate:
1. anak jiran ibu (yg btl2 bawah rumah ibu tu.. mulut... dah la kurang ajar, baru 5 tahun tauuu!!)
2. nenek tua kt opis nih (sesuka hati je dtg floor org ubah barang tu, amik barang nih.. it happen semalam ok!!)
3. kwn sekolah ibu (ada ke dia boleh ckp anak dia lahir & hidup sdgkan anak dia dah meninggal dlm perut ms pregnen 7 bln! sbg ibu, ibu x leh terima dia ckp mcm tuh!!)

Three Things I Don't Understand:
1. kenapa la nak kena keje baru dpt duit ekk??
2. nape la ada org sanggup berabis duit nk kurus.. (laki depa x suka chubby kot, tp hubby ibu suka!!)
3. nape la kwn ibu yg kt list no. 3, Three Things I Hate, cakap cam tu. ibu really dont understand la!!

Three Things I'm Doing Right Now:
1. tgh buat tag ni la.... sambil buat keje.. (eh, yeke, bukan buat keje sambil buat tag??)
2. berfacebooking
3. tgh cari solution utk Sabah project yg ter'hang' (racheal... tolongggggg!!)

Three Things I Want To Do Before I Die:
1. akan pastikan uwais dapat berjalan
2. bagi pendidikan dunia akhirat utk uwais & ameenah
3. bahagiakan daddy, uwais & ameenah

Three things I can do:
1. expert masak lamb chop
2. dengar luahan hati orang (im a good listener!!)
3. PJJ - ibu @ Puncak Alam, daddy @ Segamat (orang lain, ada berani kaaa??)

Three Ways To Describe My Personality:
1. loving (espcially to my lovely kiddos & daddy!!)
2. sensitif sesangat (esp regarding to my uwais) - tgk tu.. air mata ibu dah bergenang dah...
3. sometimes hot temper

Three Things I Can't Do:
1. berjauhan dari uwais & ameenah (mcm daddy, boleh ke kalau ibu, ekk mau meraung malam2)
2. swimming ( sorry ibu mmg x tau swim-annez, aku kena amik kelas swimming ngn ko nih)
3. naik skyway (ibu asik kasi alasan je bila ddy ajak g langkawi-psl ibu x sanggup kena paksa ngn ddy naik skyway, oh no, naik skyway genting pun ibu dh nak pitam!!)

Three Person I want to Tag:-
1. kak iza
2. kak ieda
3. norly

4 comments:

Dania's mummy said...

siannya kwn ko tu.. aku rasa dia x dpt terima kenyataan anak dia da meninggal kot... ada urat terputus kat mana2 ker mala?

ibu_uwais_ameenah said...

x tau lah.. masalahnye.. bkn x sian, tp dia ni mmg kaki kelentong dari zaman sekolah sampai skrg nih tau!! ko bygkan ms form 1 dia citer bapak dia ni naik volvo ko, volvo yg canggih gitu bkn cam volvo Nas-T tu.. sekali bpk dia dtg amik naik apa ko tau? naik mitsubishi gallant yg sgt buruk..ish..ish..ish.. aku x phm la.. dgr2 ni dia pregnen lagi.. dh brp kali gugur tau b4 this.. hrp2 preggy kali ni lekat & aku hrp dia x de le nk kelentong kitorang2 nih lagi....

Lucky Fingers said...

owww.. ini la ketua nya ye... skang ni dedua da tag saya.. hua hua hua.. nnt la.. karang2 la jawab.. tengah bizi bodi kat sini.. ngumpat.. hehehehe

Anonymous said...

sis,

i bet all guys love something 'beauty'

anyway spending some money (some jer.. x sampai abis pun hehe) its not really for them. tapi utk diri sendiri. and its really worth it. cuz the product is not only about losing weight. but improve health, improve skin texture, etc.. lama woo nak pakai badan nih... hehe

per meal is definitely much cheaper compared to our daily normal meal.. and i know im feeding myself with good nutrients that cant get even from food pyramid tau..

peace and take care yea!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers