Sunday, January 25, 2009

anniversarry

25 january 2009. tarikh keramat, bila mana ibu ngn daddy diijabkabulkan. baru 6 thn kami berkahwin. alhamdulillah, telah dikurniakan sepasang cahaya mata yg comel, chicky, bijak & cerdik. muhammad uwais al-qarni & nur qashrina ameenah, permata hati ibu & daddy, walaupun ibu & anak2 kt sini, daddy plak kt segamat, kami tetap happy family. every two weeks, daddy akan balik sini (u know lah, even dekat, tp ddy is byk keje on saturday @ ofis) so, bila time ddy balik tu, satu saat pun sangatlah berharga. walaupun ddy hanya bwk kami kuar breakfast mkn lontong klang & roti nan kat emporium makan, walaupun ddy bwk kami g shopping beli brg dapur kt tesco, mydin ataupun carrefour, kami sangatlah suka... sebab apa kami suka?? sebab kami 4 beranak berkumpul bersama. cuma masa utk bwk uwais ke swimming terpaksa di cut-off. sian uwais, ibu janji, nanti ddy balik, kita pegi swimming ye sayang......

biasa lah... dlm setiap marriage, kena ada give & take. kadang2 kita ni x boleh nak puaskan hati orang. pada ibu, ibu cuba utk memenuhi segala kehendak daddy. baik dari segi appearence (wear tudung - memang elok pun, tuntutan agama) makan pakai anak2, makan pakai daddy (walaupun ibu x seteror mak memasak ;->) ibu cuba buat sehabis baik... everything i do, i do it for you.. (konon!! ;>)
so, ibu hrp perkahwinan kita kekal ke akhir hayat. amin ya rabbal alamin!!
nota kaki : daddy.. for time being, 2 kids dulu lah yer.. ibu letih la nak deliver, some more ngilu/ngeri deliver pun x hilang lagi nih... esp for the 2nd... love you!!







3 comments:

PARanger said...

Salam perkenalan...hepi anvsary. date u nyer anvsary sama gan i nyer besday..

ibu_uwais_ameenah said...

yeke ke.... hepi belated befday!!

mak long uwais ameenah said...

wahhh....dah 6 tahun yek kau kawin...jap je kan....neway

'HAPPY ANNEVASSARY'......semoga berkekalan ke akhir hayat......aminnnnn

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers