Friday, January 9, 2009

confirm!

tgh2 ibu solat tadik (ya Allah.. apa la ibu ni) tetiba baru teringat yg ibu lum lagi call hukm utk tanya changing date appointment uwais.. pas abis solat, ibu tepon la hukm. lama tul nak pick up call - fisioterapi nih... lps dpt ckp call, its confirm tukar fisioterapi with teacher azizah on this coming monday (12.01.2009). carakerja la dia bagi 12.02.09. dei.... ibu nak bulan 1 la... bkn bln 2... for fisio, dia cakap appointment pagi... datang je pukul2 berapa.. wah.. boleh gitu.. memang boleh pun, coz apa2 pun ibu yg tolong uwais buat, terapis cuma memantau ajer... melainkanlah dorang nak buat electrotherapi ke.. tu lain citer...
reason ibu nak tukar appointment?
1. 2.00pm - ada appointment with CDC. ibu suka ni. psl kt sini all the otai2 doctor ada. dlm 7-8 org utk tgk perkembangan uwais. kembang ke idak uwais ni. CDC is stands for Child Development Centre.
2. supposse appointment speech is on 21 jan 09, utk tidak merugikan masa ibu, ibu x leh nak apply 1/2 day on leave pd 12 jan 09, nnt susah plak ibu nk kena pth blk ke puncak alam amik uwais. so ibu amik cuti. in the morning, utk tidak membuang masa ibu, ibu tukar la terapi appointment tu pada isnin depan nih
3. semenjak hukm buat pertukaran parking for staff & patient, kalau lambat skit, confirm x dpt parking. so ibu lebih prefer utk dtg pagi2....
itu jelah reason nya. klu pegi cdc ni, doc dia dr oversea pun ada. ada dr ppum, ada dr hukm, ada dr selayang hospital. tgk la apa dia cakap nanti. selalunya dia ada dua otai. prof ong ngn dr. juriza. yg byk ckp is prof ong. dia ni pakar nuerologi for kanak-kanak. friendly. ok la.... dia akan bg tau do & does for uwais. dia juga yg tentukan uwais kena amik botox ke idak ke. next entry ibu akan cerita psl botox pulak ye...
nota kaki : thank you for readers yg rajin menyinggah. terima kasih juga pada doa-doa kalian untuk uwais. hanya Allah yang bisa membalasnya... amin..!!

3 comments:

.:: Lucky Fingers ::. said...

hmm... botox??

tell uwais... aunty iza ni nak sgt jumpa dia.. klu jumpa dia bley tak aunty nk dokong dia.. hehehehe... hehehe...

Jake's Daughter said...

emm...uwais mmg anak tabah kan? dia mesti x bersungut pasal kene pg fisio...akak ada anak sedara yg istimewa sorang...hyperactive...selalu kene pg terapi...tp anak2 special nih...mmg sungguh2 special....

ibu_uwais_ameenah said...

kak iza: kak, apa kata amik cuti monday ni ikut saya pi hukm. time tu baru tau semangat x semangat uwais tu!

kak JD: memang mereka ni special kak... apa2 pun saya sayangggggggggg sgt uwais. not forget ameenah too!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers