Thursday, January 1, 2009

cuti-cuti ~ day 4





day 4

hari terakhir kt umah mak. pagi, hajat dihati nak ke pasar Ahad, tp x jadilah, psl byk benda lum settle. dgn ddy yg x abis2 membasuh & menyidai kain (jgn x tau, ddy mmg suka basuh & sidai kain tau!), ibu nak kemas beg lagi. huhu... malasnya... ,malas nak balik. tapi apakan daya. kena balik juga. esok cuti maal Hijrah. saje nak berehat kat umah. lagi plak after daddy nak kena blk ke segamat. tu sib baik dia balik on tuesday morning.

lunch, ibu masak udang kicap... goreng ikan sardin then masak sayur kobis. sungguh menyelerakan. dlm dok kemas2, boipren anim dtg umah. makan ky umah kami. dia ni same age ngn ibu... ok la.. not bad, kerja kt cidb penang. ntah bila nak kawin, x tau ler... then sambung kemas apa yg patut. dlm pukul 5.45ptg, kami bertolak balik ke puncak alam. dalam perjalanan, singgah isi minyak dulu kt taiping. smpi je simpang nak kuar tol kemunting/taiping, daddy meneruskan perjalanan (aik... apsal laki aku nih!).. oh, rupanya ddy nak ikut jln dalam. sll kalau kami blk ikut jln dlm, sll smpi ipoh je, x kuasa la nak lalu manjoi, teluk intan, sabak bernam semua!

sepanjang perjalanan hujan ajer, so ddy, kena la bwk keta berhati2. abang ngn adik.. tido.. uwais, klu perjalanan jauh, dia suka tido kt bawah blkg tempat ddk driver. sll ibu lapik bantal. so sedap la skit dia nak tido kt situ. uwais... uwais... lantak abang la, janji abang selesa...

smpi ipoh kul 7.15pm, still hujan, kami masuk tol ipoh selatan, hajat hati nak berenti makan kt tapah. tapi tau dah tapah sure ramai org. so kami berenti kt R&R ulu bernam. x beli apa pun. kt situ xde jual buah2, as usual, ramai org seyyy... ibu-ddy je turun, anjang malas nk turun. lagi plak abang adik dah tido. so, ddy bought kacang rebus, myself plak beli 3 burger, teh tarik and karipap. so we had dinner in the car!!

lepas kami bergerak, kuar tol rawang selatan. masuk plak guthrie highway. bayar lebih xpe, janji jimat masa & cepat sampai umah. klu msk guthrie, kami menghala ke kuala selangor. terus je smpi puncak alam. kira2 dari rawang tu ke PA kira2 15minit je. cepatkan?? tapi malangnya, ddy terlajak, x msk exit kuala selangor (tp ibu rasa dia purposely terus lah!!). dah... kalau camni, kena kuar bukit subang lah! rugi masa psl kena meredah highway puncak alam lak!. berenti kt R&R near bukit subang (x hingat la nama r&r tu). u know what?? huh.. ropa2nya, daddy nak beli sate haji samuri!! patut la tu x msk exit kuala selangor. daddy... daddy... banyak gak beli 30sticks, ayam, daging & kambing, 10 each. huh.. tu nasib xde perut tu, kalau ada confirm beli!!

sampai umah dlm kul 10.40mlm.
.
.
.

.
.
.

abis dah... cuti-cuti ibu ni...
.
.
.

.
.
.

but then tunggu... cuti-cuti ~ day 5 akan update soon.. yang ni teruja skit...




No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers