Tuesday, January 13, 2009

hepi befday "cik ameenah ketawa jerit-jerit"


happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to ameenah...
happy birthday to you...


hihihi... setahun yg lps, ameenah dilahirkan di hospital sultanah aminah, johor bahru.. oppss.. sorry ye nama dia bkn bersempena nama hospital dia dilahirkan ye!! refer sini ye smpi skrg pun sakit c-sec ibu ni blm hilang. klu dtg gatalnya.. eii... ngilu nak garu. abis dh perut ibu. x tau la mcmana ekk org yg c-sec 3-4kali. ada kwn ibu 4-4 anak dia kuar kot tingkap... ngerinyer... ibu yg satu ni pun dh kecut perut.

so sempena setahun ameenah ni. rasa2 mcm x jadi kot buat befday dia. maybe just beli kek, tiup lilin anak beranak je kot. but not today la... daddy kan xde. lupa ker.. maybe next week kot. huhu..

so far ameenah dh pandai jalan (10bln lebih dh berjalan!), skrg ni dah pandai panjat kerusi koibito, then diri atas kusi joget2. sofa x pandai lagi. tinggi sangat kot sofa tu. hahaha... suka nak tolong ibu kat dapur.... tolong s.i.b.u.k! suka kacau abanglong dia (ok la tu abglong pun suka kacau adik dia!), suka mekap2... suka duduk dlm buai... suka tumpahkan susu dari buai... mcm2 peel budak bertuah ni. eh lupa lak. lagi satu. aritu lps ibu mandikan dia ibu ltk ameenah atas katil. ada plak baju tido dia kt situ. dia amik baju tu sarung kt kepala.... pandainya.... skrg pun dok belajar bercakap ni. ibu....bu..bu... tp yg paling jelas dia panggil ialah a...bang... amboi amboi amboi adik... abang jugak yg ko panggil dulu ye...
ok la sayang... selamat hari jadi semoga panjang umur, dimurahkan rezeki... jadi anak yang solehah.. budak yang bijak.. pandai... sayang ibu, sayang daddy, sayang abang... sayang semuanyalah!... i love you ameenah, not forgetting, uwais & daddy too!! muahhhhhhh!!






9 comments:

.:: Lucky Fingers ::. said...

Sayang comel aunty...

"cik uwais jatuh dlm parit..
cik ameenah ketawa jerit2.."

hehehe... aunty da modify lagu tu.. kasik letak nama kamu dorang..

untuk permata hati ibu ameenah, sayang aunty... aunty doakan smoga ameenah panjang umur, berkat umur, dpt rahmat hidup..murah rezeki, jadik anak solehah.. jadi insan berguna, jadik anak yg baik dan menuruti kata ibu n daddy.. jadi segala2 yg terbaik.. tersentuh hati aunty melihat ameenah dah besar..

untuk mala, tahniah.. anak dara awak dah setahun.. jaga dia baik2.. smoga mdpt rahmat Allah sepanjang umur krn menjadi ibu yg baik kpd kedua2 cahaya..

huwaaa...apsal i lak yg sadis ni..ntah la setiap kali besday anak..besday budak kecik2 ni..hati sayu n rasa hiba n rasa tersentuh.. mengenangkan keajaiban Ilahi yg memberi ruh untuk anak2 ini hidup, memberi peluang kepada anak2 ini belajar n mencuba step by step dari merangkak, duduk, berdiri, berjalan.. dan hingga lah ke usia yg dijanjikan.. kita sbagai parents, sama2 la bentuk moga jadi insan yg dikasihi Allah...

once again,

cik ameenah ketawa jerit2.. muah kiri, muah kanan.. happy birthday dear.. sayang ameenah tau... mintah present manyak2 kat ibu eh..

What's luv gotta do ? said...

peluk cium dan slam sayang dari aunty idie yang nun jauh di adelaide nih .... muahxx....

ibu_uwais_ameenah said...

kak iza: thank you so much. panjang sungguh komennya tuh... akak... saya ni x leh skit.. baca psl ameenah ni pun dh cengeng dah... tu blm bab uwais lagi tu.. mau banjir puncak alam!!

idie: thank you aunty idie... (present utk ameenah dari adelaide, xde ke...)

Dania's mummy said...

AMEENAH dear, happy birthday 2 u... auntie utang prezie utk AMEENAH.. insyallah nanti auntie get something 4 u yer...

a.c.H.i.k.A.n.i said...

happy birthday ameenah!! minta hadiah kat ibu ye..

Jake's Daughter said...

HAPPY BIRTHDAY CHE MINAHHHHH...
Aunty oakan semoga amenah jadik anak yang sentiasa membahagiakn ibu n daddy..jangan nakal2 tau...

ibu_uwais_ameenah said...

thank you semuaaaaa!!

mak long uwais & ameenah said...

HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....
HAPPY BIRTHDAY TO CIK MEENAH.....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....

mak long ucapkan selamat panjang umur, murah rezeki, menjadi anak yg solehah, comel dan dvooommmmm k!!!!!

ibu_uwais_ameenah said...

memang dah davooommm mak long oiii!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers