Thursday, January 8, 2009

ibu sedih :(

td br lps ckp ngn daddy. sedih la ibu. actually kami plan nak bercuti ke cameron from 24-27 jan. ni. dlm seminggu dua ni mmg ibu ada la survey2 hotel utk kami menginap. tp disebabkan kebizian melanda diri. ibu hold dulu pencarian hotel ibu tu. tp, dlm 2-3 hari lps, ibu had misunderstanding dgn bapak asham ni... (ym ibu kalau nak tau kenapa tau!) ibu geram sangattt.... tp ibu try to cold down sehabis mungkin. senang aje. diam buat x tau, x yah call. itu jer...
td ddy call, dia tnya plak, jadi ke nak ke cameron. ibu pun apa lagi.. tanya la, nape x jadi ke... dia jawab entahlah... ibu dah tau sgt dah... kalau dia jwb mcm gitulah jawapannya tu.... tau dah... dlm dok suam2 kuku dok sembang tu, dia trs ckp, kursus dia x confirm lagi.. so what... dia ckp, mak suruh balik kampung. the reason why? wakli katanya beli mesin harga rm 16k. mesin apa, ibu x tau, dia ckp mak suruh uwais try. so... ini la maksud nya ia kepada jawapan dia tadi... dah agak dah.... so terpaksa la balik ke taman perling, johor bahru... during my CNY holiday....







i had no word to say..... saya yang menurut perintah!! (baca dengan nada sedih....)




nota kaki : tapi bapak asham ada promise nak bawak jenjalan ke desaru, ok ke???? daddy... nape la x ckp nak bwk ke singapore... best skit ibu dengar!! x kisah la ke mana pun... dpt berkumpul 4 beranak pun btl2 membahagiakan ibu tau!! sungguh!!!

7 comments:

Jake's Daughter said...

siannye...kensel holiday k CH...tkpe..balik perling pon ok apa...bole jumpa daddy...

ibu_uwais_ameenah said...

huhuhu... kak JD sian kat anak2, nak bwk gak dorang berjalan... balik2 asik pusing tesco-carrefour-mydin-jusco... sian dorang. nak g cameron pun coz aritu uwais ckp dia suka mkn roti jem strawberi. why not bwk g cameron tunjuk dia pokok strawberi... sedih la kak...

.:: Lucky Fingers ::. said...

sabor dik..sabor.. kira ok la tu ddy nk bwk gi jejalan luar kl.. daniel tu, mane tau ape..dia tau kete yg masuk coin tu jerr.. bzbodi sgt, bawk je g main indoor playground.. hehe.. tp ade gak plan nk g jejalan CNY ni.. update us where u ll b k.. jgn sedih2.. tu kira ok tu..tarak hal nyerr...

Anonymous said...

mala.... ok la tu... dapat keluar dari selangor, kak kin lagi la... asyik2 meru - Port Klang je tau... pastu in the middle nanti singgah TESCO... tu je... - Kak Ikin.

ibu_uwais_ameenah said...

hahaha... ni buat saya hilang sedih ni...

harizah said...

cian wati...xpe2...cuti2 malaysia kan byk lg. x lari nye cameron n pokok strawberi tu...

ibu_uwais_ameenah said...

kak eijoot... smlm ptg ddy call, tetiba je dia ckp g book hotel... camnerrr???

saya yang menurut perintah!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers