Tuesday, January 27, 2009

makan2 @ aroma ikan bakar, pantai jeram

hasil tangkapan... huahuahua...
(ikan stim & lala yg x abish mkn..)


makan.. makan.. dan makan!! itu adalah aktiviti kami kalau ddy blk ke PA. hurm, mmg x berasap la dapor ibu time ddy balik. dari breakfast sampai la ke dinner, selalunya kami mkn kt luar. (byk sgt la duit tuhhhh....!)


so aritu (sorry entry ini lambat di post coz of kesuntukan waktu!!) kami mkn ke pot baru ikan bakar, kt pantai jeram. nama tempatnya ialah AROMA IKAN BAKAR. kalau dari kapar tu dlm 7km dr pekan kapar, lps traffic light, belok kiri. tempat ni promote by kak ani (jiran ibu) ada 2 places, satu pas belok kiri, then belok lagi, or terus ke depan. menurut kak ani, klu trs ke dpn lagi sedap, yg belok kiri lagi murah. so aritu kami mkn yg lagi murah. boleh tahan! total mkn 4 adults + 2 kiddos, costing rm 130.00 (include sate) murahkan?? kalau mkn kt muara port klang tu... nan ado nak dpt 130 hinggit, mkn 2 org pun dkt rm70. bkn x mo promote muara tu. (da la kwn arwah abah + lagik anak dia si saidi tu member sekolah rendah dulu...) huahuahua


so, apa yg kami makan?? nasi putih, ikan kerapu stim, lala masak pedas (kureng sedap, sedap lagi daddy masak!), sotong goreng tepung, udang masak tomyam, sate ayam & daging, air fresh orange 2 jug (1 jug rm 9.00, murahkan???)


so kami smpi umah dlm kul 10.30 mlm... kekenyangan,,, burp..






6 comments:

PARanger said...

kalu nak makan ikan,sotong & kerang bakar (suma bakar je) kt pantai remis murah & fresh...cuba ler.Lokasi dlm 5km dr pantai Jeram tu

ibu_uwais_ameenah said...

hurm... ye ke kak... kt area mana ek?? kasi guide skit... btw akak ddk puncak alam ekk??

PARanger said...

Klu dr pkn kapar jumpa pantai remis dulu.Ada signboard nak ke sana. klu terlajak u akan jumpa tlight ke Pantai Jeram tu. Ptg2 ramai org main layang2 kt tepi pantai...Ari tu akak oder 2 ekor ikan bakar+4 sotong bakar+kerang+nasi ayam+air rm35 jer cam x caye kan. Yupp..fasa 2.

ibu_uwais_ameenah said...

hurm... sounds nice, nnt lah, tunggu bapak asham balik, boleh ajak pegi! btw fasa 2 kt mana?

Anonymous said...

ni macam blog untuk makan saja. anda mesti org yg kuat makan. patut la....

ibu_uwais_ameenah said...

anonymous, saya mmg suka makan. suami saya pun suka makan, selain citer psl mkn, sy juga cerita psl anak2 saya... thanks for eading yer..

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers