Saturday, January 31, 2009

rumah baru

hye semua.. lama ibu x berblogging hopping. bknnya apa. walaupun ibu msh bercuti, kesempatan utk online amatlah terhad. ini kerana skrg ibu masih lagi berkampung di rumah in law. in law, plak x menang tangan menerima order makan. so terpaksa la ibu tolong apa yg patut (eleh... bkn tlg apa pun... sibuk menjaga hero ngn heroin ibu ada lah!) xkan la dia sibuk memasak, memotong itu ini menantu dia yg sulung ni berinternet ajer. ish ish... idok la sampai ke situ.....

kali ni ibu nak citer psl umah baru. umah baru kami. x jauh pun dari apartment yg kami tinggal skrg. sebenornya x terpikir pun nak masuk umah baru tu. antara reasonnya ialah jauh nak antor uwais ngn ameenah pegi taska. yg keduanya dpn umah tu tgh naik lagi umah.. kan berabuk nanti..

masa kami kt sini (jb), PIL dah ckp, bila nak pindah umah.. adoyai.. sape nak jawab? dia ckp nnt bulan 7 diorang nak dtg KL, psl si padi anak paklong nak kenduri. my BIL pun nak blk dr taiwan sefamili. so diorang ckp, kalau dah pindah umah baru ok skit.. lapang...

ya ampunnnn... mana nak cekau duit nak pasang grill, buat kitchen kabinet, renovate skit2... bkn apa... ibu kalau boleh nak msk umah baru biarla dah buat KC, dah pasang grill (important), cat ke apa yg patut... ibu x mo jd cam umah apartment nu... msk time ibu mengandung uwais... apa pun x buat.... hanya pasang grill ajer...

hurm... ibu ada la tanya en. mail... mcmana??? dia ckp, ibu uruskan je (yelah, ibu je yg ddk kt ngn umah baru tu) dia bagi duit jer... ha.. yelah tu... mana duit nak cekau? aritu dah abis beriban cat keta... (sabooo jelahhhh) hajat dihati nak buat grill besi tempawan.... lupakan ajer... ibu ckp kt ddy, xpelah.... grill biasa pun boleh... tp dgn syarat, design ibu pilih yer... (perbelanjaan berhemah!) kd2 bkn apa... ibu kesian kt ddy, byk dh berabis duit utk kami (iya ker?)... umah ni jer monthly cecah riban tau membayar! sian... sian... ptptn lagi... (daddy... ptptn ibu???) ngehngehngeh...
hajat hati ddk jb ni nak le ke jakel. ibu nak beli langsir utk apartment. then i told my daddy, instead i buy curtain for my apartment, better beli utk umah baru kan??? daddy give me thumbs up! ok lah daddy, itu part ibu... cat... insyaAllah part ibu.... kalau x cukup duit, daddy top-up kan skit buleehhhh??? sebenarnya, kami dh choose kaler utk bilik uwais-ameenah & our master bedroom. utk hall belum, utk tangga, belum, utk 2nd hall pun belum... any idea kawan-kawan????? elok bonar lah tu skrg ni pun ibu dh x keje ari sabtu. leh la kerah boboy cat umah. ibu plan 1 bln beli cat utk 1 bilik (2 colours) ok kan?

so... mulai skrg... ibu bertekad utk membeli barangan umah sedikit demi sedikit... (brg dah ada... such as sofa semua, tp ibu ingt nak add in lagilah, yg baru ltk kt hall, yg lama ltk kt 2nd hall... buleh), tp skrg ni ialah... kefulusan mania lah... so how???

4 comments:

.:: Lucky Fingers ::. said...

hmmm.wah...bila la nk dpt melawat2 uma baru uwais n cik ameenah ketawa jerit2(panjang nye nak taip nama dia.. hua hua hua..)....

erm.. just suggesting(wah sibuk bz bodi skali nak suggest..) mmg 2 tone warna syesyuwei di zaman skang ni..pilih konsep dulu.. bilik cik ameenah k.j.j(wah..shortform plakk) tu.. amek light pink vs cream or dark pink.. heheh.. untuk uwais y.h(yang hensem..wah..abg pon da ade gelaran ni aunty bg.. hehehe) kasik dia light green lumut atau green vs cream.. dia ske green kan.. n..find 1 universal color mcm cream..u can utilize it many times.. color blog mala ni pon ok gak.. nice.. may be ble letak kat hall.. mcm uma my mom..

wah..bizi bodi betul nk sibuk kasik suggestion.. hehehe..just my humble opinion..

ibu_uwais_ameenah said...

yess akak.. ni saya suka kaler blog saya ni... memang syesyuwei sgt... psl sejuk je mata memandang... heheh... ntah2 esok pagi dah tukar background saya kot huahuahua...

PARanger said...

Rumah ni kt area mana...cantik gak design.kt tasik tu ekk

ibu_uwais_ameenah said...

umah ni kt palencia, 2B7... nak ckp kt mana pun x tau lah... dkt klinik shamsara tu... belakang2 dia lah :D

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers