Wednesday, January 14, 2009

hukm... oh hukm...

uwais kecapetan



tgh tunggu appointment pukul 2.00

ari isnin lps ibu cuti. bwk uwais ke hukm. smpi dlm pkl 9.00 pagi. xde patking! tulah, kalau kuar lambat skit, mest de parking. 2 kali gak ibu tawaf parking lot tu. at last, thank God, ibu akhirnya dapat. 2nd row, hujung sekali. mak ai... jauh tu nak menapak.. dgn uwais lagi... uwais guna walker dia. tp aritu, dia buat perangai, 'ibu... abang penat...abang x mo jalan... abang nak ibu dukung...' anakku!! aduhaiii mcmana la ibu nak dukung kamu ngn walker lagi... ibu pujuk uwais... ala abang... dekat dah tu... kita berenti dulu. minum ye... ibu kasi dia minum susu dia. dua kali fak berenti...

lepas ibu register. trs pegi kr gym. ibu ckp kt yeek fong, nak rest dulu... penat jalan jauh.. pas tu excercise. dari pkl 9.20 sampai la 12.20. lama giler 3 jam. aritu yg entertain dia one chinese girl. practical student. uwais suka.. wah.. bukan main lagi anak ku bersembang ngn dia... ibu tinggalkan dia kejap kt gym, ibu ke washroom ngn OT (operational therapy) - nak tukar appointment dia ke 19 march. done!

pas abis fisio, kami naik ke groundfloor. (fisio was at lower ground). ibu ingt nak ke cafe, makan. but then lupakan saja... uwais dah nampak koperasi. dia cuma mintak roti krim (feveret dia) ngn air tin. so ibu beli la utk dia, roti krim strawberi, air laici botol. then ibu ajak pegi cafe gak, nak beli kuih. x payah mkn nasik la. sure ramai time lunch ni. then uwais dh nampak goreng (prawn ball, crab ball) beli utk dia dua cucuk. mine beli keropok lekor je. then kami lepak kt lobi depan CDC. sambil makan2 & tgk tv. (ada tv dia psg kt situ).

lupa lak. ms pagi tu zain telefon nak antar modem kt ibu. so ibu janji nak jumpa dia kt hukm aje. x jauh pun opis dia kt blkg istana negara. so dlm kul 1.20pm zain sampai. sembang2.. x mkn pun. sian zain x mkn coz antar modem kt akak. sembang2 smpi la pkl 2.00pm. doctor pun dah msk. akak pun mintak excuse ngn zain. zain pun balik lah... thank you zain!

arini apmt 2 org aje. sorang girl 10 thn ngn uwais. girl tu dulu. bapak dia dh dtg kul 10 lagi antar kad. cehhh ibu ingt ibu yg awal. tgh2 tunggu.. uwais plak memerut... ha.. sudah... kena pi basuh dulu. nnt doctor nak cek kaki dia smpi ke celah kelangkang. faster pegi cuci. blk2 nasib bdk pompuan tu lum abis lagi. pas dia kuar. next is uwais turn.

msk2 je kt dlm... mak ai.. ramai nye doctor.. ibu sempat kira ada 15 org. i think they are phd student kot. ada doctor tu ibu tgk tag dia hospital kuala krai lagi... huhuh.. lama uwais kt situ.. suh uwais jalan la.. with AFO, without AFO la.. doctor tu ckp uwais dah x takut orang, compared ngn dulu... mestilah doc, uwais kan dah besar.... then dia ckp kaki uwais itu ini begitu begini... (malas nak citer... byk sgt..) then next appointment ialah 4 bln lagi. so dlm tempoh 4 bulan ni kena struggling do excercise, terapi, swimming, walking -> semuanya utk elak uwais drpd kena cucuk BOTOX. sian tau klu dia cucuk botox... dia nangis.. ibu pun nangis.

ms nak balik tu. doctor2 ni dok melayan uwais lah.. wah.. uwais over tau. dia ni suka klu org layan dia. ada doctor tu siap try spec dia lagik.. hello.. my son punya spec ada power yer... +175 lagi short sighted. ibu suruh dia ckp kt doctor tu, "when i grow up.. i want to be a..."... so doctor pun sibuk la tanya, nak jadi apa... spiderman?? doctor tanya... x...x... uwais ckp... fireman!!... wah... doctor ckp..... nak jadi fireman!

lps abis segala, ibu blk lalu jln dewan bahasa. trs keluar dkt ngn istana negara tu. singgah jap umah akak antar barang, then trs blk ke rumah. smpi umah around kul 5.15ptg. uwais x ngaji pun aritu. becoz kami berdua keletihan.......

2 comments:

.:: Lucky Fingers ::. said...

moga nyawa ibu tu terus gagah dan tak putus asa berlatih ye... uwais kne kuat smangat tau.. aunty slalu doa untuk uwais.. kalau nk jadi fireman, uwais kene cepat2 sembuh ye...

mala, sy suka tengok muka uwais.. bercahaya dan tenang jerr..

ibu_uwais_ameenah said...

bercahaya??? psl tu la nak jadi fireman kot!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers