Saturday, February 28, 2009

gelaran Ameenah

gelaran-gelaran utk anak dara ku


CIK AMEENAH KETAWA JERIT-JERIT

@
@
@

CIK MEENAH K.J.J

@
@
@

ULAT GONDON

@
@
@

MEENAH KENTAL

@
@
@

MEENAH GEDIKS

@
@
@

MAJLIS PERBANDARAN

@
@
@

KAK NGAH!!






bila abang long berkain pelikat



abang ngn kain pelikat daddynya...

ohh yaaa

bukan kain pelikat ashemmm yer...

kain pelikat baru

sajeje

xde selimut mlm tadi

ibu suggest kt uwais selimut guna kain pelikat daddy

uwais??

S E T A J E ! !

hua hua...

dah 2 malam berkelubung ngan kain pelikat daddynya...


Friday, February 27, 2009

abang long & kak ngah!!


abang long

kak ngah

comelkan??

anak2 ibu ngn baju melayu & baju kurungnya...

wah anak dara ku... kak ngah gitu!!

jgn salah paham ye,

KAK NGAH ni xde kena mengena

dgn ameenah nak dpt adik

TAKDE MAKNANYA....

lambat lagi lah!!

dah nama uwais tu ABANG LONG,

dah tentu2 la ameenah tu kena jadi KAK NGAH....

akan datang kot!!

ceeewahhh!!



N.E.W C.A.M.E.R.A

akhirnya...
camera ibu sudah kembali...

hip hip hooray!!

actually camera dihantar servis
tp akhirnya
bukan diservis
dapat ganti yang baru

I L.I.K.E!!

kamera ibu yg lama kaler silver
skarang ni kaler B.L.A.C.K
gumbira rasanya hati!!

first picture with new camera

UiTM Jalan Othman

hehehe... nak jugak..
ibu sebenornya antor camera ni gi servis
kt PJ Old Town
otw balik, lalu dpn JO,
so snap ajelah gambo...


heheheheheheehehhehehe


gerammmmmm

ibu gerammm...

gerammmm...

gerammmm...

gerammmm!!!!


eiiii....



Wednesday, February 25, 2009

SUMMERSET COLONIAL HOTEL & VILLA

2-3 menjak ni ibu de tgk dlm berita pasal summerset. katanya pantai rompin berdekatan summerset tu rosak teruk dipukul ombak. selain tu, hotel & villa dia pun ada effect. pokok kt persekitaran pun menjadi mangsa bencana alam ni...

sedihla ibu.... pasal, ibu rasa tempat tu adalah the bestest place to rest... (peacefully). dgn, suasana keredupan (boleh ek, ayat gitu?), dgn pokok2nya.... dgn pantainya, dgn food nya, mmg best... kalau dari lobi hotel, kita nak ke bilik, kita akan melalui jalan berpokok2... malamnya plak dgr bunyi unggas... memang syiok lah...

actually, ibu pegi pun coz daddy dpt voucher 3 hari 2 mlm dari M** Cards. FOC. cuma kami kena byr surcharge aje... ok lah tu, sape nak kasi free kan!! masa kami check out, yg bestnya, surcharge kami, waive plak!! kami hanya perlu byr dinner yg kami makan kt situ... wah... bestnyer...

tp awas, kalau nak ke sana, mmg jalan nya agak fenin sedikit... ada 3 jalan, melalui seremban highway, karak highway or melalui johor bahru. dulu ibu pegi lalu serembang highway, agak fening... (ingat kitorang tersesat dah, bila la nak sampai rompin... hehehe) akhirnya sampai juger... tp rasa seronok la kt situ psl kt situ kampungkan... mkn kt gerai2 kt kampung tu. wahhhh... best tau!!

harap2... kerajaan Pahang take action apa yg berlaku kt summerset resort ni... (maybe ada, coz smlm MB pahang ada ckp mengenainya!) sayang la, tempat yg bagus utk dibangunkan, sangat sesuai utk honeymoon, riadah, rehat utk seisi keluarga...


nota kaki: time ni kami masih berdua... niat di hati nak bawak abg ngn adik ke sini. tapi apakan daya... andai ada berita gembira dari summerset, insyaAllah... ibu jejakkan kaki lagi ke sini!! :D




Tuesday, February 24, 2009

no idea...

nak berblogging...

tp xde idea la...

try to blogging hoping malam karang...

andai ibu x tido lah!!


see ya!!



Saturday, February 21, 2009

> Friends Remains Forever <

hahaha... ibu dah berjaya meng'scan' gambo nostalgia ibu... dah xde keje namanya... sementara menunggu bapak asham balik... ameenah lak dah tido.. uwais dok melayan astro cerianya... sempat lah ibu scan (sebahagian aje ye!). oh ye... bapak asham dh smpi dengkil. singgah beli sate haji samuri utk anak bujang dia....


nota kaki : jgn terkujat tgk picture lama ibu... lain bebenor rupanya dgn sekarang!! hahaha...


get together gathering CFC @ Kota Kemuning Golf Resort
ni semua kawan2 komander
datang dari pelbagai latar belakang pendidikan
civil, electrical, accounting, applied science, sports science,
business transport, insurance, mass comm

during stayed at K2
with ina jais, ina sharif, kak kent, kak sha & faranez

kami memang giler-giler

K2 sports day

malam dinamisma
tema : masyarakat majmuk (rasanya kot!)
ina jais, ina sharif, kak maria, kak norm,
kak deb, kak tini, kak sha, kak ija, syura, kak zaza

with semah
masa malam dinamisma

geng CFC

lepak2 kt tasik shah alam
sambil makan kfc & celebrate birthday

pak ya, jann, faez, fadzli, asro, nahar, s-dee, kak sya,

bed, kak su, deqsyam, pojie & abang zam

kayak time!!!



ni tempat feveret lepak kitorang

restoran gembira, seksyen 3


REFRESHMENT

bed, annez, tok we, abg zam, zahar, zamri, jijie, kak sya,

faez, s-dee, qamar, kak su, azis, jann, jasmin, suzani

@ padang kawad, uitm shah alam

turut kelihatan, en. mail lah!!

(ya Allah... kurusnya ibu time nih!!)

after perarakan hari kebangsaan

trip to Melaka

Legendary of Hang Tuah

lepaking - time ibu engange ngn en. mail :D

@ HEP

yang ni keje giler namanya...

pegi Sg. Perdik pkl 2.00ptg dari shah alam

sampai pkl 6.00 ptg, semata2 nak makan bekal yang dibawa!!

trip to Melaka

once upon a time...

zaman ibu & daddy kurus-kurus....

hahahaha...



GENG : Pengembaraan Bermula



yess.. yess.. yes.. akhirnya...
booking done!!
Geng : Pengembaraan Bermula
show on 22nd february 2009
7.40pm
wah... x sempat g ngaji la anakku...
(ganti ngaji)
hurm...

en. mail balik mlm ni...
arini ada modul
modul?? ish ish.. zaman ibu belajo itm dolu
(sori... mmg prefer sebut itm compared to uitm~lebih dkt di hati rasanya)
xde pun modul2 nih...
whateva lah...

abis modul... daddy trs balik sini
drive ye...
ibu yg suruhh
kalau naik bas kang... wasting time
bas pkl 6.00pm > 9.30pm
pup pap pup pap
sampai umah kul 11.00pm
esok balik bas pkl 6.00pm
rasa x berbaloi kan???
so... klu naik keta, atleast ddy boleh balik isnin pagi
trs pegi keje...
kan.. kan.. kan..??

x sabo ni tgu ddy balik....
yg kelakor, uwais lagi x sabar.. pagi2 td..
dlm kul 7.00 pagi
dia g kt tepon..
ibu tanya la abang nak tepon sape..
"tepon daddy..."
x payah sayang.. meh sini tepon guna hp ibu, ibu ckp...
then ibu dial la utk dia...
trs dia ckp ngn ddy dia...
"daddy... cepat la balik..."
rindu lah tu kat daddy dia!!

Thursday, February 19, 2009

:: s.a.b.a.h ::

sabah paradise of borneo



next week, my PIL and BIL fly pegi sabah... kenapa pegi sabah... psl BIL yg keje kt taiwan tu ada tournament golf kat KK (acheh correct me if im wrong ok!)... kami 4 beranak x dpt nak ikut la... daddy sibuk ngn kelasnya... ibu sibuk ngn kerja... uwais sekolah lagik...

at 1st... atuk ngn nenek serta uncle ali dia ajak uwais ikut... uwais ni berbelah bagi... kejap ckp nak... kejap ckp x nak... siap kena racun lagi... nanti boleh jumpa chiah.. (cousin dia) ibu? kasi green light ajer.... ikut uwais la... kalau dia nak ikut, ikut la, kalau x mo, x la.... oh ya... sekali pergi sana ialah abang & mak nuri.... seronok ar nuri dpt jumpa mak dia... bkn selalu kan kita dpt jumpa mak kita... hahaha... (gulp??)

so... kesimpulannya.... uwais x ikut atuk, nenek ngn uncle ali nya ke sabah... pasal dia x sanggup berpisah ngn ibu... hahaha... (i know la my son, dia ni suka berkepit bawah ketiak ibu... besar sok jgn cam ni tau abang... abang kena pandai berdikari... belajar pandai2 sampai oversea... x kan nak suh ibu ikut plak...) hahahaha...

enjoy my photo during our last trip to sabah... peep.....





3 of us (preggy ameenah @ 2 months)





family day vs sukaria ceria

hujung bulan march nanti, ada 2 event menanti. dgr2 cerita spotclub ofis ibu nak buat family day dkt sini, dalam masa yang sama rasa nak bawak anak2 pegi sini... serba salah plak rasanya... 2 event ni sama date rasanya... cuma family day ni x confirm lagi...

reason nak pegi event no.1, pasal ibu x penah join mana2 aktiviti spot club even bowling tournament pun, uwais suka swimming... patut la ibu beria2 nak carik 2 pieces (bikini) ameenah, tp x jumpa lagi lah... (try to find out arena brand, sama ngn abang nye trunk) reason nak pegi 2nd event ialah... ada feveret artis uwais nak tau sape???? sila scroll sampai bawah yer. ibu tempek picture :D

agak2... daddy uwais & ameenah nak g yg mana ekk?



wet world, shah alam

astro sukaria ceria

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


uwais feveret singer... RIZ...



:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers