Wednesday, February 25, 2009

SUMMERSET COLONIAL HOTEL & VILLA

2-3 menjak ni ibu de tgk dlm berita pasal summerset. katanya pantai rompin berdekatan summerset tu rosak teruk dipukul ombak. selain tu, hotel & villa dia pun ada effect. pokok kt persekitaran pun menjadi mangsa bencana alam ni...

sedihla ibu.... pasal, ibu rasa tempat tu adalah the bestest place to rest... (peacefully). dgn, suasana keredupan (boleh ek, ayat gitu?), dgn pokok2nya.... dgn pantainya, dgn food nya, mmg best... kalau dari lobi hotel, kita nak ke bilik, kita akan melalui jalan berpokok2... malamnya plak dgr bunyi unggas... memang syiok lah...

actually, ibu pegi pun coz daddy dpt voucher 3 hari 2 mlm dari M** Cards. FOC. cuma kami kena byr surcharge aje... ok lah tu, sape nak kasi free kan!! masa kami check out, yg bestnya, surcharge kami, waive plak!! kami hanya perlu byr dinner yg kami makan kt situ... wah... bestnyer...

tp awas, kalau nak ke sana, mmg jalan nya agak fenin sedikit... ada 3 jalan, melalui seremban highway, karak highway or melalui johor bahru. dulu ibu pegi lalu serembang highway, agak fening... (ingat kitorang tersesat dah, bila la nak sampai rompin... hehehe) akhirnya sampai juger... tp rasa seronok la kt situ psl kt situ kampungkan... mkn kt gerai2 kt kampung tu. wahhhh... best tau!!

harap2... kerajaan Pahang take action apa yg berlaku kt summerset resort ni... (maybe ada, coz smlm MB pahang ada ckp mengenainya!) sayang la, tempat yg bagus utk dibangunkan, sangat sesuai utk honeymoon, riadah, rehat utk seisi keluarga...


nota kaki: time ni kami masih berdua... niat di hati nak bawak abg ngn adik ke sini. tapi apakan daya... andai ada berita gembira dari summerset, insyaAllah... ibu jejakkan kaki lagi ke sini!! :D




4 comments:

GiGGLinG GaL said...

wah... kurusnya...

lari tajuk plak..

hehehe..

ibu_uwais_ameenah said...

hahahaha

Anonymous said...

kalau tak faham2 lagi tak tau lah..

ibu_uwais_ameenah said...

anonymous: peas peas kacang peas!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers