Tuesday, March 31, 2009

karnival sukaria astro ceria

karnival sukaria astro ceria

muka budak tak dapat ikut


haikal, yaya, aish, kak chik tgh beratur











maklong-uwais-ameenah masuk acara makan roti...


wah uwais... glemer tu tangkap gambar ngn SEPAH RAJA LAWAK!



penyanyi pujaan uwais
RIZ
CHOT
LISA SURIHANI
FARAH BREEP-BREEP
FARED KAMIL
ISMA AF7
(dapat pelajar cemerlang minggu ke3)

ibu?? x pegi pun. badan x mengizinkan... still demam.. sampai ke hari ini.... suka la uwais tu.... riz bagi single dia lagi!!siap dapat flag sign by riz... tapi sedih.. semalam adik dah koyakkan bendera dia nasib kt hujung je yg koyak boleh tampal ngn salotape lagi....

*ceria*

Monday, March 30, 2009

:: segamat ::



should we go to segamat??

oh yeah.... bukan nak pegi skodeng bapak asham yer.. walaupun terkadang dalam hati ni syaitan laknatullah selalu je mengganggu ibu... menghasut akal fikiran ni nak terpikir yg bukan-bukan... al maklum la.. bapak asham kerja melibatkan anak2 remaja.... lelaki & perempuan... gadis2 sunti... anak2 dara... takut jugak ibu!! jangan buat pasal daddy!!... but, as wife, i believe in you... i know you... daddy sangat komited dengan kerja... very work-a-holic.... kalau dulu dia keje kt PNM, tension ajer ibu.... balik keje kul 10.00 malam... nak siapkan keje, training and so on... weekend, gi opis lagik... aduhaiiii suami ku!!



oh ya... tujuan ibu nak ke segamat x lain x bukan, sajeje nak menggatal.. (menggatal ngn suamiku.. ohh..) sajeje sebenarnya... nak bwk uwais naik ketapi... ibu dah tgk dah... naik train jumaat malam ke segamat dari KL sentral, jam 9.15 malam, reach there around 2.00am in the morning!



ini dipersetujui bapak asham... kerna apa... the next day nak g soping langsir... (oh no... cant believe when look at the curtain shop-boleh jadi giler x tau nak pilih yg mana!!) so sabtu petang, camtu, balik la ke puncak alam balik... purpose dia 2 sahaja :- bawak uwais & ameenah merasa naik train & beli langsir.. hurm... tambah2 plak daddy cakap jakel segamat sales up to 80% til 8th april... wah wah.... ibu... jangan lupa yer... roadtax & insurance keta juga ye middle of next month!! toing toing!!



so, sabtu ptg balik ke sini, isnin pagi bapak asham balik la ke segamat balik.... suka lah ashammers kt puncak alam ni...





note langsir : daddy.... i miss you so much!! (you know why la kan!!)





*precious moment*


bapak asham request

atas permintaan bapak asham, suruh ibu ltk picture grill kt blog ini (coz of very slow uploading to the email!) so here it is =D

daddy; sangat2lah berpuas hati, kemas & ngam2 masuk frame!!

double thumbs up to pak suki!!! (mcm lah dia baca blog ibu nih.. ngehngehngeh...)

ameenah's room

master bedroom

master bedroom > balcony

plaster ceiling


uwais's room

at the back > kitchen!!



*home sweet home*

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers