Sunday, March 8, 2009

aktiviti ashammers @ 07.03.09

pagi tadi kami kuar agak lewat.. dlm 9.30 (lewat ekk?? sll awal lagi 7.30) tu pun sebab hujan early in the morning... 1st, pegi umah baru dulu... daddy nak tgk pemaju dah repair ke apa yg kami komplen,... lepas tu trs pegi sarapan kt fasa 2 mkn nasi lemak, uwais lak makan roti canai & roti krim

dok layan roti krim..


ni plak ibu & adik


pas sarapan, kami ke bank, then trs pegi beli groceries, diapex & susu anak-anak. pegi kt carrefour kapar je, kebetulan ternampak la banner ada jualan gudang aksesori bilik mandi. kami kan dok mencari sinki... so, pas blk dari carrefour, terus g jualan gudang tu.. jauh gak terperosok ke dalam (dkt2 ngn jln sg putus 3).

masa kt situ terjumpa seseorang.. mcm kenal je... tau sapee?? doctor cantik uwais!! doctor chinese pakar mata kt hospital selayang. wah... siap soping kt situ lagik.. kami pun tegur la.. tp uwais malu2 bila doctor tegur dia... hahaha... kami x beli apa2 pun psl xde yg berkenan di hati...
pas gi warehouse sale, kami trs ke shah alam, g kedai bagus, nak beli muffin ke 20kg, nan ado... xde stok... pastu... singgah giant stadium (requested by abanglong) xde beli apa pun, just beli mcD utk dia... then balik... bukan balik ke rumah ye....

next destination, pegi *tut* semua utk umah baru kami... layan picture uwais...

uwais? siap try duduk atas katil dia... oh ya, kami beli set bilik tido utk uwais.. dia yg pilih..


ibu admire this, tapi nampak gaya en. mail macam x setuju lah :(


uwais dok melepak dkt sofa...


oh ya... tapi kami x beli sofa ini yer...


kami beli sofa yang lain, x amik picture pun hehehe x surprise la nanti!!



pas blk dari furniture mall kt global, kami g tgk lampu lak... dkt je... sebelah2... pastu balik umah!!

pas maghrib, g makan kt SA2





*cheers*



8 comments:

Noina said...

salam..kak nak tanya leh?maaf yek klu tanya.napa ngan uwais yek?dia sama cam Nabila ker?

ibu_uwais_ameenah said...

yes.. u r rite. uwais CP diplegia.. kaki je problem still on going terapi kt HUKM.. apa2 YM akak ye : ibu_uwais

PA Ranger said...

supping jgn x supping...org nak masuk umah baru ler katakan

Jake's Daughter said...

Sakan dik non suping....ish3...jeles akak...Nak suping jugak...

ibu_uwais_ameenah said...

marila soping berjemaah!!

GiGGLinG GaL said...

wah.. iteww aktiviti yg paling besh..iaiteww bersupping!

ibu_uwais_ameenah said...

ye kak... haruss... tp fulus kekurangan la puler.... credit to bapak asham kerana mengeluarkan duit utk kami bersoping!!

tHrEE oF us said...

hamboi uwais.. x hengat posing kt katil tuhhhhhh

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers