Friday, March 27, 2009

award

received this lovely award from jiey & lin





Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!


asham boy ngn asham keping, 2-2 sama, nangis sampai slorp... (sorry ibu x tau spell dia mcm mana) eii... buat ibu risau ajer...


.


List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.


.
1. suka bila uwais akan baca doa makan time nak makan. make sure semua tadah tangan. kalau x, nanti dia tegur!! (ie. daddy, tadah tangan lah!!)


2. suka bila uwais nak tido kat 'tiak' ibu. he really ibu's prince lah!! (ameenah plak daddy's princess...)


3. ameenah first time berjalan!! so excited (kena usaha keras supaya uwais pun boleh berjalan one day - syukurlah uwais x jeles adik dia dah pandai jalan)


4. uwais akan cakap 'thank you ibuuuu...' kalau ibu belikan dia apa2, masak utk dia ke, amik barang utk dia ke...


5. suka tgk ameenah makan. dia kuat makan.. x mcm abang dia... benda pedas pun dia bedal... tu la pasal ameenah juga digelar Ameenah PJK (Perut Jalan Ke depan.. ngehngehngeh)


6. Ameenah suka je nak main 'B' daddy dia... nanti daddy dia cakap.. tu ibu punya.. besar.. pegi kat ibu.. becer tuh!!


7. uwais & ameenah membesar depan mata ibu - setiap masa setiap saat, ibu rindukan diorang asham boy ngn asham keping tuhhh... ibu nak korang tau.. ibu sayangkan abang ngn adik dunia akhirat. ibu halalkan air susu yg ibu berikan utk kalian.. ibu sayang sangat-sangat (touching la plakkk!!)


.


Send this to other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

- sesapa lah yg sudah bergelar ibu, mummy, ummi, mama, mak etc.







*ratu hati*

2 comments:

~~~ kay ~~~ said...

tersentuh naluri keibuanku... huhuhuuu...
take very good care and have a lovely weekend ye!

ibu_uwais_ameenah said...

sis, this award belongs to you too!! org kata sharing is caring... :D

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers