Sunday, March 15, 2009

entri tanpa tajuk

sebenarnya... ibu nak citer apa pun x tau.. hehehe... dari ari jumaat coti, coz of adik yg high fever, ibu x tau nak buat apa... si adik syik nak duduk celah kangkang ibu jer... geram btl. cuit skit x buleh, gerak skit x buleh... ni la peel bdk demam... daddy lak x balik minggu ni. daddy balik ke jb, tolong mak dia catering (kerja kawin) - kerahan tenaga la tu... hahaha... daddy... dapat upah jgn lupa share ngn ibu tau! hehehe...

semalam... seharian ddk kt umah... si oyin (anak kak ani atas umah) dtg, sajeje masa ibu dok sembang ngn mak dia sambil sidai kain, ibu ajak la oyin msk umah... dia main la sampai tengahari... seronok skit uwais ada kawan... dlm masa yg sama xde la dia dok ngacau ibu nak buat keje...

ibu pegi kedai pun xpe.. x mo ikut... cuma abang long kirim beli air kotak... ibu beli ayam, ikan sardin, daun sup, kentang & bawang. hajat hati nak buat mihun sup. beli mee sebungkus. ni utk uwais. dia suka mkn mee kan compare to mihun. pas masak bagai, siap, ibu ltk dlm mangkuk tingkat suh oyin kim kt mak dia.. haha.. alasan utk suh dia balik... ibu bukan nak halau ye... lagi pun dah pkl 1.00 lebih, masa utk uwais makan & tido...

ptg, ibu ke rumah baru... kenal ngn jiran yg umah ujung tu. nama sama lak ngn ofismate ibu... wakaka... skrg ni umah ibu dok tgh pasang besi nak ltk plaster ceiling (besi ke benda tu ekk??) plaster ceiling pun dah sampai. sempat nengok & snap photo. utk daddy tgk... huhu.. lawa! nanti dah siap umah ibu, ibu amik gambar ye.... mamat indon tu ckp dlm 2 minggu siap la semua... wah wah... x sabo nak masuk umah baru!

malam.... chat ngn daddy, sambil layan AF7. ibu nengok bdk2 laki ni cam poyo skit arr... except for yazid & qhaud... girls semua ok... apa2 ibu sokong yazid! eh.. eh.. x tgk pun smpi abis.. upanya ibu dah tertido! jaga pkl 5.45 baru tau yg xde sape yg tersingkir... biasa la tu... 1st week...

arini... dok kt umah ajer... pagi ni sarapan pulut kuning ngn rendang ayam, xde keje le namanya tu! anjang kuar, uwais ni tgh tgk tom & jerry, meenah tido... dari pagi td meenah cirit birit la plak... bagi mkn ubat pun x berenti cirit nya... dah 3x dah ni..... harap2 meenah cpt sihat ye sayang!!

*cheers*

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers