Saturday, March 7, 2009

kisah malam tadi...

kisah malam tadi... rentetan dari ptgnya.... amik anak2 kt taska.... adik?? tido... lately dia mmg kuat tido.. giler x hingat... dari amik dia... tido.. tido & tido....!! x sedar langsung!! bila dia nak sedar.... kena la baca sampai abis!!
ok, kami pulang, mandi & bersiap.. lepas solat, ibu antar abglong g ngaji dulu kt ustaz fendi. oh ya... sll ibu blk trs bwk abg g ngaji... ni psl nak amik daddy asham punya pasal... g ngaji lewat skit...

cik meenah blk dari taska...


pas ngaji ibu singgah klinik jap, beli ubat... kt fasa 2, then nmpk sate, ingt nak order la dlm 20 batang buat bekalan dlm kereta.... pastu, i had to cancelled, coz dah pkl 8.15mlm! ya ampunnn ddy naik bas kul 5.00ptg, so mesti la smpi awal sejam.. dah la nak antar anjang-uwais-ameenah g umah maklong diorang lak... smpi je shah alam, ddy dh sms, dh smpi tol sg. besi... ya ampunn.. mana nak redah ferderal lagi (kalau jem la) pastu ibu ckp ngn anjang, ikut sekali la g amik en. mail, pas mkn ibu antar la anjang kt umah maklong.. ngehngehngeh... credit to anjang!

adik?? masih lagi tido!! x bangun2!!





abang ngn ibu duduk kt seat blkg? kenapa kami ddk kt belakang?? kan at first nak antar anajang dulu, so, kena la bwk car seater utk adik duduk...

apa abang buat dibelakang?? MEMBACA!! huhu.... baru beli set read - bacalah anakku utk dia... actually uwais tak guna buku ni pun kt sekolah.. tp cikgu kelas dia a.k.a pengetua taska dia ada buat kelas tuisyen. dia gunakan buku ni... so dia ada citer ngn ibu uwais cpt menghafaz... suka uwais baca buku tu. then ibu pun ckp la ok la beli satu set. thank God, tggl lagi 2 set aje kt cikgu salina. klu kat luar dia ckp harga dia mahal lagi... so.. sangat la suka hati uwais dapat buku itewww.. siap bawak buku sebuah nak tunjuk kt daddy dia! uwais... uwais...

sibuk membaca... dlm samar2 lak tu, nasib pakai spec





sepanjang perjalanan amik daddy asham, dia asyik sms, sms & sms.... kerana apa?? kerana isteri tercinta ini sudah lambat mengambil dia daa... jangan mare ye daddy.... ekekekeke... ibu smpi kt dpn menara maybank & a&w (tempat sll ibu tunggu daddy) dlm kul 9.15 mlm... hahaha...

selepas amik daddy, aktivitinya?? tidak lain & tidak bukan, mkn McD kt pusat bandar damansara...

uwais dgn patung spidermannye -dpt pas beli happy meal :)
merembat poridge ibu nampak....

yang ditunggu2... introducing cik ameenah ketawa jerit-jerit.... bangun selepas diangkat kuar dari keta... lamakan dia tido!! pas bangun je, m.a.k.a.n.!.!

nota kaki : a million thanks to daddy asham for settle off my car loan... love u daddy!!


*cheers*


No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers