Friday, March 20, 2009

uwais glamour kejap!!

smlm, uwais ada appointment. mcm biasalah. bapak asham balik... mmg dia dh janji nak bwk asham boy pegi fisio/OT/SGS/speech... (wah banyak gitu!) biasala... punya anak istimewa ni perlu komitmen yang tinggi, perhatian yang lebih!! huhuhu... ibu pun pegi... psssst.... ini ada satu rahsia!! ibu telah mengambil MC utk bwk uwais ke hukm... ohhh itu selalu!! (maafkan daku bos!!) bukannya sengaja... memandangkan byk sgt appointment yg perlu uwais lalui, itu je cara utk ibu berjimat cuti.. hahaha.. lain la bapak asham.. cuti selonggok!!
abang & adik kt playhouse CDC

kata bapak asham, kuar pukul 6.00 pagi. giler!! bangun pun dh pkl bape.. 5.15am. tu pun mlmnya ibu dh siap kemas2 baju & susu asham boy ngn asham keping tu.. oh ya.. bapak asham nak bawak asham keping ye. klu ikut mak asham, malas nak bwk, tinggalkan kt taska je... xpela...

kami kuar umah 6.40am. kira dh lewat la tu... nnt kt hukm tu susah nk dpt parking. klu uoallss sampai je kul 9.00 > sure xde parking... wha the hell. katanya dorang dh tukar sistem parking. sistem parking yg menyusahkan staff & yg paling payah ialah patients la! sampai around kul 8.10am. sian kami x sarapan. trs pegi ke CDC. ingat ramai. xde maknya... kami je.. rupanya dr. wong nak amik video uwais, utk presentation, research & sessi pembelajaran dia... tu la title dia jadi glemer kejap tuh.. tp batang idung dr. pun x nmpk. daddy pi lah beli roti krim & air kotak utk anak2. oh ya.. b4 that ibu dh siap register fisio & OT. senang skit. inform teacher azizah, pegi cdc dulu...

uwais play with the SGS
again with SGS
yanti, nurse kt cdc, suh uwais buat SGS dulu. hurm.. so far so good. ikut perkembangan budak seusia dia. then tunggu kt dlm gym. around 10am, baru lah dr. wong sampai... before that kena lah isi form kebenaran utk videokan uwais nye pergerakan. huhu.. siap daddy ckp ni nak masuk dlm astro ceria.. kembang kuncup la abanglong tuh... dr. pun cakap.. haha... masuk tom tom bak. then ibu ckp ngn dr. "dr. nanti abis la i... everytime watch tom-tom bak je, sure dia tanya bila gambar abang nak kuar ni...hahaha" then he try nak invite aznil utk dtg melawat kids patient kt sini.. wah... kalau betul la.. mesti syiok nih!! (eh... ibu plak yg over... boleh gitu??)
surat kebenaran ibu bapa

pass amik video berjalan with kaye walker & AFO, with kaye walker & without AFO, with crutch & with AFO / with out AFO, exercise skit atas stretcher. huhu... ikut aje abanglong.. x membantah. dr. wong ckp ni nak show before & after botox.... BOTOX???? gulp... then ibu tanya dr. "looks like mcm kena cucuk je..." hehehe... dr. cakap... saya rasa pun mcm kenalah..... waaaaaaa.... meraung lagilah ibu... uwais?? toksah ckp!! korang bayangkan.. 1 jep je dah sakit, ni 12 jep straight, giler sey....... xpelah, what to do... uwais kuatkan sayang!! (oh ya, ibu x snap gambo masa dr. tgh rakam video uwais - utk tidak mengganggu proses rakaman konon! dgn dok pegang cik meenah lagi... ddy plak dok menolong uwais berjalan =)

past settle, kami curik2 pegi mkn kat cafe (kenapa curik2 makan?? psl patut trs pegi fisio... tp kami pegi melantak dulu... hehehe) ibu just ate roti canai (sedap la roti dia, hosp selayang pun sedap - mana x nya, sama company BESTA owner dia bapak liana jasmay), uwais pun mkn roti canai, daddy lak mkn nasi kerabu. pas mkn trs pegi ke OT.

OT - ibu ni nunggu la, si zie dempols tu, bingai je dia buat derk kt ibu, rupanya uwais dh tukar teacher baru... xde keje betul. ibu mmg x pueh hati ngn zie ni... bkn ibu je, rupanya ramai parents patient lain x pueh hati... later on citer ek... dpt plak ngn bdk practical uitm. ok la... tp biasa la budak lagi.. x pandai nak tarik minat uwais sangat... huhu... dlm sejam kt OT smpi pkl 12.00. g kt fisio. ckp ngn teacher azizah x yah buat fisio lah. uwais penatlah... sementara menunggu azizah yg dok entertain akak yg pakai beg coach iteww, ibu pegi tukar appointment utk speech > dari 19/3/09 > 09.06.09 - giler babas jauh.. lantak situ... hope that is the last appointment uwais utk speech. kerana apa? kerana uwais sangat bijak bercakap sekarang.. berkat doa ibu, daddy, makcik pakcik, atuk nenek... juga antara nya kerana dia mkn supplement nuerogain yg penah ibu citerkan dulu.

adik kt fisio... over tau!!

abang doing his electrotherapy sambil main menan

patah balik ke fisio, tinggal uwais sorang, teacher still nak buat fisio, yg simple2 ajer... then buat electrotherapy. semuanya settle bye 1.30 giler lewat... pass salin apa yg patut - uwais & ameenah nye diapers, kami bertolak ke... opis lama daddy. katanya nak amik barang pameran. oh ya... pameran 'membaca' dkt segamat. not sure uitm segamat or bandar segamat. selain dari pulangkan buku yg dipinjam menggunakan nama ibu... thank you ye david, tolong pulangkan!!

lunch @ CRS @ 4.15pm

next destination, ke HLB klang, nak amik release letter keta ibu, apakan daya rupanya blm siap. diorang x tau pun kami dh settle off loan tu.. so.. kena tunggu 1-2 minggu lak.. then pegi ke hlb shah alam (sek.9) lak. daddy nak amik cheque book. then trs ke plaza shah alam. melantak chicken rice shop. lunch kul 4.15 tuh... pas mkn terjumpa plak buddy ibu dari sek. rendah > wann, ke mana lagi dia tu butik reject shop lah (wann keje kt RS ye) then beli diapers, coco crunch.... next.. cik ameenah kjj g tindik telinga. nangis la jugak.. tp kejap ajer... huhu.. kiut nye anak ibu tp x sempat nak snap lah gambo.. nnt ibu update ye...

pastu balik umah... makkkk aii.. penatnye.... blk trs ke umah baru (korang mesti boring kan asik dgr citer umah baru ibu - selagi blm pindah selagi tu nak bercerita) mamat indon tu msh buat umah kami. blm siap lagi... terkujat ibu kejap, plaster ceiling sampai ke dapur!!! makkk ai.... best tuh.... then smlm daddy ke kedai hardware, beli lampu utk ltk kt ceiling... melayang la 150.00 utk 8 lampu... murah ke mahal ekk??

balik, ke klinik shamsara dulu. amik ubat batuk utk adik ... hehe.. dr. sham apa lagi. jumpa bapak asham, x hingat dunia. sembang psl buku. dia nak mintak bapak asham carikan buku tahun 1820. ibu x brp amik port sangat, siap volunter nak bg MC kt bapak asham arini (pas dia tau bapak asham nak blk ke segamat pagi ni) huhu what a best doctor. sgt memahami.. sgt baik hati... sgt tidak kisah.. klu jumpa dia x ddk 1/2 jam kt dlm bilik dia, mmg x sah... bkn dgn kami je, ngn patient lain pun sama... balik singgah jap kedai baju kt SA2 tu, masa daddy beli lampu kt kedai hardware, uwais request baju BEN 10 kt kedai sebelah kedai hardware tu... daddy pun belilah... sepasang sekali seluar buat belasah hari2... fair la tu... adik dapat tindik telinga... abang dpt baju ben10... ibu??? x dpt apa pun!! bapak asham balik & spend time with ashammers - makan, shopping groceries, play with us pun, sudah cukup bagi mak asham ini..... SUNGGUH!!








*love my family very much*

2 comments:

tHrEE oF us said...

hamboi uwais.. glemer ye..

cik Meenah over acting! hehehe

ibu_uwais_ameenah said...

CIK MEENAH MEMANG HOVERRR

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers