Thursday, May 21, 2009

tag



Lama x buat tag.. received from kak iza (kawan oldschool bapak asham) tima kasih kak yer



Nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award nie :-


Kak Iza


1. Asik dok obersi aje.. dari satu tempat ke satu tempat!!

2. Punya anak 1 ~ Hassan yg sgt genius (hope uwais & ameenah can be like him!)

3. Kawan daddy ~ since secondary (tetiba ibu plak yg ter'baik' ngn dia.. hehehe)

4. Anaknya nama Hassan ~ bila ibu tanya kenapa Hassan, dia jwb senang je, short & simple

5. Sgt suka beri advice =D



Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima seterusnya


1. Sangat sayangkan anak2 ibu (syg giler2 smpi kdg2 boleh mengalirkan air mata bila terkenangkan anak2)

2. Duduk berjauhan ngn hubby (sewaktu tag ini dibuat-hubby di sini, berkursus!)

3. Giler taksub kaler coklat (arini pakai baju dari atas ke bawah kaler coklat!! hehehe - sila rujuk kaler blog saya juger!)

4. Sangat suka menjahit langsir (tapi x terror mana pun~syiok sendiri saje)

5. Sangatlah tidak pandai ber'gardening' ~ sure tanam pokok, pokok mati

6. Peminat setia AF

7. Suka mkn lamb chop yg dimasak sendiri ~ sangatlah puas hati!

8. Sangat terharu bila salah sorang anak menangis, yg sorang lagi akan memujuk ~ precious moment!!

9. Sangatlah suka makan roti nan kt emporium makan klang (influence by daddy-kalau dia balik sure sarapan kt sana!!)

10.Selain minat tgk AF, ibu penonton setia sinetron putri yang terbuang & intan



Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:-


1. cik jella - jiran dia puncak alam, melalui pak guard yg sama, tapi x pernah bersua muka!


2. jake daughter - kawan secourse daddy - register keje pnm pun sesama


3. kak sue - jiran taman sebelah (saujana utama) hehehe


4. kak iza - classmate di uitm
5. saufi - suami kak lin yg skrg dh jd org johor!
6. kak ina - suaminya seorang chef!! sama course ngn saufi, skrg pun dh jadi org johor!!
7. eijot - kwn sesama dok K2
8. mahan - dormmate kt K2
9. tina - classmate from std 1-5, then form 4-5
10.hanim - junior komander
ok dah abisss... terima kaseeyyyyy!!




Wednesday, May 20, 2009

thanks, Amy!!

received this courier today

ta...daaaaa....

uwais's

ameenah's

ibu's

daddy's

.

hehe... thanks to Amy for this lovely shirt... ai sangat suka & teruja tau!! sape berminat nak tempah, sila la lawat blog amy...

.
utk cik jeela,

tima kasih psl kamu lah akak leh tempah kt sini... sila jgn muntah darah tgk baju kami ashammers ekk... tempah la utk kamu, betty & pak pecho (eh.. btl ke aku eja ni??)






*ashammers*

Monday, May 18, 2009

one happy family

suka

gembira...

bapak asham was here...

so all ashammers get together...

till our holiday...

yeay!!

.

.

.

*one happy family*

Thursday, May 14, 2009

anak sapaaaa la ni....

anak sape kah ini??

ameenah said ; sayalah meenah X!!

hahaha...





notes X :- kijam sungguh ibu, daddy, abanglong, anjang, ude & abg ekal nih!!


Monday, May 11, 2009

rambut

Lokasi : ruang tamu, baring depan TV (sedang Hafiz menyanyikan lagu Laskar Pelangi)
.
Situasi : ibu, uwais & anjang tgh menonton AF. bapak asham tido kt bilik, adik tido dia buaian
Dialog antara ibu, uwais & anjang
.
.
.
Anjang : Eh... Hafiz ni, pakai mcm ni, rambut mcm ni sebijik cam penyanyi kumpulan Nidji-lah, GIRING
.
Ibu : Yelah, dia kan nyanyi lagi Laskar Pelangi
.
.
ada la plak suara menyampuk.....
.
.
Uwais : Eh.. eh... macam rambut adik lah rambut hafiz nih...
.
.
.
.
ibu & anjang ketawa terbarai-barai...... huahuahuahua..... uwais.. uwais!!

.
.
.


*hehehe*

al-kisah = cikgu aris



minggu ke 10!!

so, arini adalah minggu terakhir pelajar2 AF7 berada di akademi. hehe... ibu memang peminat setia AF yer!! sejak AF2 lagik! pedulik la apa org nak kata.. AF dah boring ke, ibu tetap suka tgk AF. x tau lak kenapa... kenapa yer...???
.

hahaha... sebenarnya ibu nak story the morry psl cikgu aris nih... cikgu aris - guru tarian > cikgu yg menggantikan linda jasmine lps 6 musim linda bersama AF. wah... wah... rupa2nya cikgu aris ini adalah kawan bapak asham!! kawan seMENARIan giteww!! masa bapak asham balik PA, tgh kami dok bersantai tgk konsert AF (minggu ke 3 or 4 kot) bapak asham terperasan lah si cikgu aris ni. terus dia ckp.... "eiii... aris.... dah keras sikit dah!!" ibu pun pelik ngn statement dia... ibu pun tanya2 lah... rupa2nya aris ni kwn dia ms dancing2 dolu2.... huahuahua.. bapak asham ckp dulu dia lembut giler....
.
yelah.... ibu tgk cikgu aris tu pun keras ajer... x sangka plak dia dulu lembut cam tut....... sekarang nih, garang giler!!



nota AF :- apa2 pun... saya tetap menyokong Yazid!!








*holla*




Friday, May 8, 2009

happy mother's day

ibu : abang, nanti weekend hari ibu tau... abang nak bagi apa kat ibu

abang : ibu nak apa? abang beli


ibu : abang, ibu x mau apa-apa... ibu cuma nak abang belajar rajin-rajin, pandai-pandai... jadi anak yang berguna dunia dan akhirat.. boleh ye abang

abang : (ngn muka tersengih-sengih) iyerrr....








notes :- selamat hari ibu untuk my mum, my MIL, my friends, all mummies out there ~ not forgetting for me as well!!





*luv*



Wednesday, May 6, 2009

work in progress

holla.... lama x menulis blog... bukan xde citer, ada.... tp kesuntukan masa yg buat ibu xde masa nak menulis... hari ni je dah ari rabu... rutin ibu as usual, pagi pegi keje, lunch time~borpoya2 ke mydin ke lepak kt opis ke [tgk kepada keadaan]

.

so ibu nak citer psl WIP ibu nih... kan aritu ibu de citer psl nak beli mesin jahit? x ingat?? sila refer kat sini... tgk ibu dok mengemas2, terjumpa la plak buku mesin jahit ibu itew... i likeeeee... terus la ibu capai mesin, ibu godek2 ikut instruction kt dlm buku... dan hasilnya... alhamdulillah ~~ curtain bilik abang long = done! sekarang tgh struggling menyiapkan sliding curtain. baru half way saje... semalam mood tiada utk menjahit (padahal kt opis dah plan nak siapkan mlm tadi!) cuma semalam ukur labuh & bubuhkan kain putih (utk letak hook) kt curtain ~~ insyaAllah try to finish it by tonite~~ so lagi half, maybe tomorrow kot, or try to jahit malam ni separuh. kalau jahit semua esok mau tak sempat. friday nite mau ke Pudu ~ mau ambil bapak asham daaa....

.

syukur jugak lah mesin tu msh leh guna. so niat nak membeli mesin jahit ibu postpone kan dulu... maybe 2-3 bln lagi. pas proses perpindahan rumah, percutian selesai.... hehehe...

.

so this weekend gonna be tough activity to do :-

> pasang kipas, lampu master bedroom - bilik uwais - bilik ameenah


> pasang lampu 3 toilet atas


> pasang lampu dapur - bilik bawah - yard - toilet bawah - porch - store bwh tangga


> cat (maybe bilik uwais dulu kot)

.

so adik ngn abang ~~ ibu mintak maaf yer, kamu berdua kena duduk kat taska yer... nanti lambat keje siap yer sayang!!

.

.

.

.

nota rumah baru :-

1. syukur le aritu dah siap psg kipas bili uwais-ameenah, lampu tangga, hall atas, lampu dpn tangga. kami pasang sendiri ajer (last week worked done by uda(boboy), ibu, anjang, heykal(anak akak), not forgetting kementot 2 org uwais-ameenah yg sgtlah busy the body giteww!!

2. cuti ku sudah approved!! tenkiu boss!!








*hugs*

Monday, May 4, 2009

3 hari = 1 cerita

3 hari bercuti, ibu x kemana2. jumaat sibuk dgn wiring umah baru sampai ke petang. malam, terlupa plak nak tgk final OIAM. tgk pun dah nak abis. tapi still sempat tgk tomok dgn lagu barunya. congratulations to tomok sebab menang. u deserve it!

.

sabtunya hanya ke pasar kapar membeli sedikit barangan dapur. sabtu ibu masak laksa. boleh tahan sedap! ada tetamulah nak menjengah rumah. ita & the famili. mengundang ke majlis perkahwinannya. insyaAllah akak datang... malam, as usual, melayan AF - sungguh suka hati dengan peningkatan mendadak yaziddddd!! u go bro!! (kak iza, sila jangan jeles ek!)

.

ahad, pagi ibu ngn anak2 cuma bersarapan jemput2 jagung. oh yer, terlupa plak nak bgtau, minggu ni bapak asham x balik. ahad ada paper. the only paper to him to be mark. yg lain semua xde final. =( . tengahari ke jemputan kawin. anak kedua ayahanda samdin. oh ya, ibu biasa panggil dia cikgu samdin. jurulatih kesatria yg ibu kenal. we are very close. rumah pun dekat je ngn umah baru ibu. cikgu pun rapat ngn bapak asham, coz kitorang sesama kesatria. every semester sure pergi LIBK ceruk2 uitm ibu dah pegi. tahniah to cikgu & makcik coz dapat menantu baru. izanudin, janji nak datang.. x nampak btg idung pun hampeh. cuma sempat jumpa afzan je. huhu... (waiting for afzan's nasi minyak... bila la ekk??) afzan ni pun sama la ngn ibu. komander sesama. now dah jadi pegawai kesatria kt uitm. lama tul x jumpa diorang... ibu rinduuuu bangat...

.

.

.

nota kenduri : maaf ayat berterabur... mood menulis blog blm sampai da....

*hugs*

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers