Wednesday, May 6, 2009

work in progress

holla.... lama x menulis blog... bukan xde citer, ada.... tp kesuntukan masa yg buat ibu xde masa nak menulis... hari ni je dah ari rabu... rutin ibu as usual, pagi pegi keje, lunch time~borpoya2 ke mydin ke lepak kt opis ke [tgk kepada keadaan]

.

so ibu nak citer psl WIP ibu nih... kan aritu ibu de citer psl nak beli mesin jahit? x ingat?? sila refer kat sini... tgk ibu dok mengemas2, terjumpa la plak buku mesin jahit ibu itew... i likeeeee... terus la ibu capai mesin, ibu godek2 ikut instruction kt dlm buku... dan hasilnya... alhamdulillah ~~ curtain bilik abang long = done! sekarang tgh struggling menyiapkan sliding curtain. baru half way saje... semalam mood tiada utk menjahit (padahal kt opis dah plan nak siapkan mlm tadi!) cuma semalam ukur labuh & bubuhkan kain putih (utk letak hook) kt curtain ~~ insyaAllah try to finish it by tonite~~ so lagi half, maybe tomorrow kot, or try to jahit malam ni separuh. kalau jahit semua esok mau tak sempat. friday nite mau ke Pudu ~ mau ambil bapak asham daaa....

.

syukur jugak lah mesin tu msh leh guna. so niat nak membeli mesin jahit ibu postpone kan dulu... maybe 2-3 bln lagi. pas proses perpindahan rumah, percutian selesai.... hehehe...

.

so this weekend gonna be tough activity to do :-

> pasang kipas, lampu master bedroom - bilik uwais - bilik ameenah


> pasang lampu 3 toilet atas


> pasang lampu dapur - bilik bawah - yard - toilet bawah - porch - store bwh tangga


> cat (maybe bilik uwais dulu kot)

.

so adik ngn abang ~~ ibu mintak maaf yer, kamu berdua kena duduk kat taska yer... nanti lambat keje siap yer sayang!!

.

.

.

.

nota rumah baru :-

1. syukur le aritu dah siap psg kipas bili uwais-ameenah, lampu tangga, hall atas, lampu dpn tangga. kami pasang sendiri ajer (last week worked done by uda(boboy), ibu, anjang, heykal(anak akak), not forgetting kementot 2 org uwais-ameenah yg sgtlah busy the body giteww!!

2. cuti ku sudah approved!! tenkiu boss!!








*hugs*

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers