Sunday, June 14, 2009

tagged tentang anak-anak

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?


So far, sepasang!! abang long uwais baru 4 tahun 10 bln, adik ameenah lak 1 tahun 5 bulan

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?


Takde plan pun nak dapat anak. tapi mengharap sangat tiada production until uwais dapat berjalan/berdikari sendiri. ibu sgt kesian sangat ngn uwais, im his backbone u know!! kalau uwais ada adik lagi, susah la ibu nak take care dia

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?


Muhammad Uwais Al-Qarni ~ Muhammad - nama junjungan besar, Uwais Al-Qarni - nama seorang ahli sufi, penghuni langit. sangat taat pada ibunya yg uzur, lumpuh & buta (hrp uwais juga begitu!!)

Nur Qashrina Ameenah ~ Cahaya Istana Ibu Nabi Muhammad SAW (very the simple, maksud yg mendalam!!)

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?


Uwais ~ ibu yg kasi, pasal ibu memang suka giler ngn nama Uwais Al-Qarni sejak dulu. daddy plak minta ditambahkan Muhammad dihadapan ~~ don't mind!

Ameenah ~ uwais yg kasi. time preggy si kenit ni tanya ngn abglong dia baby girl nak letak nama apa, sure dia akan ckp ameenah. so ibu cari nama lain utk di add in dkt nama ameenah itew!! (nasib bkn boy yg kuar, klu boy, dia mahu ltk nama james!! lagi haru!!)


5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?

xde dtg dari mana pun. bila preggy je, trs la cari nama


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

dalam senarai Shauqy, Adam, Thariq nama girl tiada dalam senarai, maybe boleh tanya kat uwais kot... huhuhu...


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?

Uwais dan Ameenah ~ 3 tahun 5 bulan


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?

x kisah boy or girl. terima seadanya!


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?

Uwais ~ lefthanded (ibu), mata bulat (ibu), bulu mata panjang (ibu) bentuk muka (ibu-tp bila dh besor skit cam daddy plak), pendiam (daddy), love sibling (daddy), bibir (yg ni tersesat, cam uncle ali dia[adik daddy]-maybe coz dulu uncle nye suka menyakat ibu kot...)


Ameenah ~ righthanded (daddy), mata (ibu), bulu mata melentik (ibu kot!) bentuk muka (ibu) mulut bising (oh ini ibu!) rambut curly (ibu), kuat merajuk (yg ini ikut daddy!) love sibling (daddy) kulit putih (daddy)

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

dah tempek gambo ni, nak gak tempek lagi, comel giler ah 2 beradik ni!!

11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni


sesaper yg sudah punya anak dalam list ibu, sila jawab!

* uwais & ameenah*

1 comment:

ibuVouge said...

salam
birthday ameenah sama dgn birthday iv..cuma tahun je..
first time jumpa org sama birthday..suka banget

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers