Friday, July 31, 2009

JB.... here i come!!

sekarang ni ibu dah naik bas dah...

berdua jerk ngn cik ameenah k.j.j

dalam kul 1.00am sampai la larkin

bro in law ibu will fetch us

al maklum la, malam ni daddy bermalam di

pasir gudang~~esok pepagi ada program

esok afternoon balik la dia...

ish ish ish...

x sabar mau jumpa my asham boy

.

mau cium dia...

.

mau peluk dia...

.

mau gomol dia...

.

.

.

.

.

rindu tak tertahan!!

*** this is auto-published entry

Thursday, July 30, 2009

membangkitkan nostalgia sungguh!!



kalau dok tgk ulangan Macam-macam Aznil kat astro ria tiap2 hari 7.30 malam, sure teringat punya... teruk sungguh ibu ni kan!! pastu nangis sendiri...


ni pun sama... citer feveret uwais... breaking the magician's code adoyai... nangis lagi...


gadis cuci the series

ni citer feveret uwais ngn ameenah...

ada sekali tu tgh daddy tgh isi minyak, ibu pun amik la kayu yang nak cuci tingkap keta tu...

then ibu saje la nyanyi "gadis cuci... car wash girl..." terkekek-kekek dua beradik tu... ekekeke...



uwais nye feveret.. kalau nak antar dia g taska, mesti beli 2 ketul donut utk dia...

bila masuk keta je... ibu... abang nak beli donut.... .... ok sayang...


aritu ddy ada kursus kt shah alam, sementara nak tunggu kelas kul 8.30malam, ada ke patut
ddy ajak ibu pi mkn kat sini... then ibu marah la daddy... "ddy jgn nak bangkit kan nostalgia ek..
dh la uwais nak mkn kat sini x sempat lagi (psl pegi time tu tutup!) nanti kang ibu nangis
kang..."

ni kalau pegi pasar malam, x mintak benda lain dah... ni jer... roti john...
.
.
.
tapi paling x boleh tahan... tengok benda yang satu nih....
sure nak meraung rasa....
rindu!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bilik uwais!!
.
.



sentiasa tutup pintu nya.....
.
.
tak boleh tahan....






*rindu.... bangat!!*

Wednesday, July 29, 2009

adik kebosanan...

kalau selalu duduk dalam keta ngn abang, main lah, minum susu lah... ni sekarang abang dia kat JB, jadi le aksi gini... tempat feveret baru dia dalam keta... adik... adik...






















*ibu & adik loves abang*

Tuesday, July 21, 2009

rindu nye kat budak masam nih!!

rindu giler arrgghhh ngn budak nih...


having his favourite food - mee goreng

with his cousin & sister ~ kak chik, ebi & ameenah
uwais ~ during his 1st day at kindergarden

his favourite too!! ~ KFC

sleeping handsome

chill out!!

ibu ~ uwais ~ daddy
[we love you]

abang with ibu
[my harry potter]

cute boy

~~loving brother~~

ala encem nyer...









*we love you more than everything*



Monday, July 20, 2009

gugur jua~~

entah kenapa ibu ni sensitif benar... sangat-sangat sensitif, jangan kan cakap tengok cerekarama citer sedih... harus la menangis, tengok kemenangan black dalam mentor pun boleh keluar air mata ni... memang Allah ciptakan perempuan ini dengan sifat-sifat yang lembut, mudah sensitif.. begitu juga ibu!

day 4 (sunday) ~ air mata ini gugur jua, tatkala berbicara dengan buah hati pengarang jantung ibu... x tau lah kenapa... sensitif benar ibu ni ngn uwais.. he so special to me.. maklum la anak sulung...

rupa-rupanya daddy dia balik ke jb, lepas ada seminat kat kuitho, batu pahat. daddy cakap mintak driver bas berenti kat air hitam and dia naik bas balik ke jb.. bagus jugak. xde le uwais rasa sedih sangat... ibu tak de...

adik pun dok meragam je abang dia xde.. muka pun kebosanan... sabtu, ibu tido umah akak. xde le adik sunyi sangat kat umah, cousin dia ramai kt pantai dalam tu.... tu pun x sama cam kalau abang dia ada... adik... adik...

abang, walau apa pun terjadi, ibu tetap sayang abang dunia akhirat... ibu sayang abang dengan adik lebih dari segala-galanya di dunia ini. doa ibu semoga sihat, kuat semangat, tabah hadapi segala ujian Allah... semoga abang belajar rajin-rajin... jadi manusia berguna dunia dan akhirat... ibu sayanggggggg sangat uwais & ameenah!!!!

nota urut :- uwais semalam ke pontian, berurut di tempat baru.. semoga abang cepat berjalan, ye sayang!!

*hug*

Wednesday, July 15, 2009

boleh kah??

boleh kah ibu berpisah ngn busuk masam ibu??

walaupun hanya untuk setengah bulan??

ish.. ish..

mesti hati tak keruan kan!!

rindu tak tertahan kan!!

xpelah sayang,

abang nak sihat kan...

nak cepat jalan kan...

pegi lah ikut atok,

berurut...

ibu doakan abang..

ibu sentiasa doakan abang,

supaya cepat berjalan

macam adik...

nanti hujung bulan ibu datang amik ye sayang!!

nota urut :- atok+nenek mau bawa uwais ke JB... nak pegi berurut... mau plak dia ikut~~ almaklum la kezen dari taiwan turut serta..... uwais... uwais...

*uwais... ibu sayang kamu!!*

Monday, July 13, 2009

~~ a.w.a.r.d ~~


1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
received award from my best buddy - b.e.d

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

~ delivered uwais 7 bulan (26.8.04, supposse due 22.10.04)
~ delivered ameenah di hospital sultanah aminah, johor bahru, johor (13.1.08~request by daddy nak anak IC 01)
~ beza birthday ibu and uwais adalah 4 hari (ibu 22.8, uwais 26.8)
~ giler menjahit!! (especially langsir~~)
~ kuat membebel
~ like interior design (namun akibat kenkangan masa~rumah sentiasa je berselerak... ++ ngn anak2 + bapak budak yg tolong kecah sekali~~)
~ s.e.n.s.i.t.i.f
~ giler facebooking & blogginghopping!!
~ suka masak~~tapi x terror pun!!
~ sayang gilerrrrr ngn anak2... (even ibu ni garang sometimes.. buleh gitu??)

4. Anda perlu memilih 6-7 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

The Blogger Award Friendship goes to :
kak sue allen , cik jeela , jake daughter , mahan, eijoot , arah , hanim



nota award :- thanks for the award, my buddy!!



*award*



Friday, July 10, 2009

sweet!!

tengah dok clearkan file2 dalam pc


.


terjumpa la plak gambo ni...


.


so sweet~~~~~~


.


.


.


.









i love you abang~~


.


i love you adik~~


.


.


.


.


i love you daddy!!


*gugugaga*

Thursday, July 9, 2009

~~ lagu feveret 'si dia' ~~

...

ketahuan ~ matta

...

seribu tahun ~ imran ajmain

...

angguk-angguk geleng-geleng ~ ahlifikir

...

toyol ~ aznil haji nawawi

...

hanya kau yang mampu ~ aizat

...

sayang-sayang ~ alif aziz

...

lagu untukmu ~ meet uncle hussin

...

kenangan terindah ~ samson

...

jangan cepat marah ~ aznil haji nawawi

...

aku dan dirimu ~ bunga citra lestari / ari lasso

...

umbrella ~ rihanna

...

tak mungkin kerna sayang ~ aliya

...

ku pinjam satu bintang ~ riz / aliya

...

situasi ~ bunkface

...

lagu happy ~ amy mastura

...

sekarang... mamat tu dok menghafal lagu yang ni pulak =D

...

bengang ~ akim

...



nota nyanyi :- sememangnya uwais memang giler menyanyi... plan to buy for him new microphone due to his old was damage


*uwais... uwais...*

~~mempesonakan kehidupan~~

tadaaaaaa..... =)






jangan jelessss....


kami dah ada astro tau!!


baru punyer....


~~ tapi ibu prefer yang second edition punya la.... =( ~~






*macam-macam ada*

additional ~ langsir

ni sempoi ajer...
~~langsir dapur~~





*curtain oh curtain*

Wednesday, July 8, 2009

~~macam nak join~~

sibuk dok berfacebooking...



ternampaklah quote kak saba...



it was organize by ex-ofis daddy...



rasa cam nak joinnnnn saja...

.

.

.

.

.

.

.

.

.


ntah daddy kasi ke idak ekkk...



*read*

~~ stelah berhempas pulas, inilah hasilnya~~

malam tadi....
berhempas pulas la ibu menyiapkan bendalah ni...
harus wokk...

xkan pakai kain dalam jer (day curtain)

harus la ada night curtain nya...

inilah hasil penat lelah mendrill malam tadi (sambil tengok citer e-toyol.com)

ekekekekekekeke....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






sila abaikan rumahku yang bersepah itew yer...




*rumahku syurgaku*

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers