Monday, July 20, 2009

gugur jua~~

entah kenapa ibu ni sensitif benar... sangat-sangat sensitif, jangan kan cakap tengok cerekarama citer sedih... harus la menangis, tengok kemenangan black dalam mentor pun boleh keluar air mata ni... memang Allah ciptakan perempuan ini dengan sifat-sifat yang lembut, mudah sensitif.. begitu juga ibu!

day 4 (sunday) ~ air mata ini gugur jua, tatkala berbicara dengan buah hati pengarang jantung ibu... x tau lah kenapa... sensitif benar ibu ni ngn uwais.. he so special to me.. maklum la anak sulung...

rupa-rupanya daddy dia balik ke jb, lepas ada seminat kat kuitho, batu pahat. daddy cakap mintak driver bas berenti kat air hitam and dia naik bas balik ke jb.. bagus jugak. xde le uwais rasa sedih sangat... ibu tak de...

adik pun dok meragam je abang dia xde.. muka pun kebosanan... sabtu, ibu tido umah akak. xde le adik sunyi sangat kat umah, cousin dia ramai kt pantai dalam tu.... tu pun x sama cam kalau abang dia ada... adik... adik...

abang, walau apa pun terjadi, ibu tetap sayang abang dunia akhirat... ibu sayang abang dengan adik lebih dari segala-galanya di dunia ini. doa ibu semoga sihat, kuat semangat, tabah hadapi segala ujian Allah... semoga abang belajar rajin-rajin... jadi manusia berguna dunia dan akhirat... ibu sayanggggggg sangat uwais & ameenah!!!!

nota urut :- uwais semalam ke pontian, berurut di tempat baru.. semoga abang cepat berjalan, ye sayang!!

*hug*

8 comments:

hanim Posh said...

kak..mmg anak sulung ni parents mcm sayang lebih ckit kan??coz hanim kan anak 1st..mak syg hanim mcm agak lebih..x leh hilang hanim..apa2 pun mesti nak ada "kakak mana?" huhu

p/s:anak sulung x kira laki or ppuan sgt laaaaa sensitif nyer..even luar nmpk keras,macho..huhu

Jaja said...

tabah ye watie,
semoga uwais cepat sihat & dapat berjalan mcm kanak2 seusia dia =)

ibu_uwais_ameenah said...

thanksssssssssss!!!

Bed said...

betul tu aku pun berjiwa sentimental gak...tgk citer hindustan 15 minit pun sure leleh....kadang tu mmg kene gelak dgn nizam tgk cerekarama yg ntah hape2 pun nak sedeyyyyy.....sabo mala ye.....uwais balik puncak alam bile? uwais pun mcm tu jugak....kan org kata bile kita ingat kat org tu...org tu pun ingat kat kita jugak....

Noina said...

salam kak..nak tanya..akak bawak uwais urut kat pontian..leh tak akak cerita camner cara dia urut..akak email kat ina yek.. antu_suci83@yahoo.com

ibu_uwais_ameenah said...

ina,
akak x sure urut camne, tp yg selalu akak tgk dia urut biasa2 je, cam urut badan...

c a b b i e n a said...

tabah n kuatkn diri ye ibu...
:)

ibu_uwais_ameenah said...

c a b b i e n a ~ thanksssss!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers