Thursday, July 30, 2009

membangkitkan nostalgia sungguh!!



kalau dok tgk ulangan Macam-macam Aznil kat astro ria tiap2 hari 7.30 malam, sure teringat punya... teruk sungguh ibu ni kan!! pastu nangis sendiri...


ni pun sama... citer feveret uwais... breaking the magician's code adoyai... nangis lagi...


gadis cuci the series

ni citer feveret uwais ngn ameenah...

ada sekali tu tgh daddy tgh isi minyak, ibu pun amik la kayu yang nak cuci tingkap keta tu...

then ibu saje la nyanyi "gadis cuci... car wash girl..." terkekek-kekek dua beradik tu... ekekeke...



uwais nye feveret.. kalau nak antar dia g taska, mesti beli 2 ketul donut utk dia...

bila masuk keta je... ibu... abang nak beli donut.... .... ok sayang...


aritu ddy ada kursus kt shah alam, sementara nak tunggu kelas kul 8.30malam, ada ke patut
ddy ajak ibu pi mkn kat sini... then ibu marah la daddy... "ddy jgn nak bangkit kan nostalgia ek..
dh la uwais nak mkn kat sini x sempat lagi (psl pegi time tu tutup!) nanti kang ibu nangis
kang..."

ni kalau pegi pasar malam, x mintak benda lain dah... ni jer... roti john...
.
.
.
tapi paling x boleh tahan... tengok benda yang satu nih....
sure nak meraung rasa....
rindu!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bilik uwais!!
.
.



sentiasa tutup pintu nya.....
.
.
tak boleh tahan....






*rindu.... bangat!!*

9 comments:

Bed said...

bergenang air mata aku mala.....ooh dia pun suka tgk cite magician tu ye...same ngan nizam.....geng's conner not bad...masakan sodap ko...tapi lambat coz org selalu ramai....

ibu_uwais_ameenah said...

me too bed!! katil dia tu x berusik pun since dia kt jb...

bed, perkad mau turun ka?? 16/8/09

Bed said...

ok gak tu...perkad kat mana?shah alam ke?rase cam takde pape time tu....ameenah pun melepaskan rindu eh...

ibu_uwais_ameenah said...

yelah tu! aritu din ada tepon hang?

Bed said...

nan ado....weh aku baru pas sms kak sue saje tny kabor kebetulan ari ni besday diakan...dia baru pas pantang...dpt bb boy muhammad harith mikhail...

ibu_uwais_ameenah said...

haah la.. bday kak su!! aritu sabtu lps bday auni, din de ajak aku dtg umah... dia nak menjemput ko sekali.. tp aku bgtau ko blk kg... yg x jd tepon kot! aku pun xde call2 dia nih!

bed, join la facebook, ramai giler geng2 komander kita... zana, abe, fizah AD, olyn, semua ada! aku de invite ko kan aritu

Bed said...

face book masalah sikit kat opis aku ni...dah ramai yg invite mala....si naha berkali2...oneday kalau boleh aku sign in..

Bed said...

bersms ngan kak su sampai ke mlm...dia kene c-zer...bb beso 4.04 kgs...

ibu_uwais_ameenah said...

makk aii... jap g nak tepon dia lah! kt opis x leh bukak fesbuk, bukak kat umah beb!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers