Saturday, August 22, 2009

befday ibu

assalamualaikum!!

hari ni, genap umur ibu 29 tahun. ibu bersyukur sangat diberikan kesihatan yang baik, sudah punya keluarga, suami & anak-anak... punya kerjaya yang so-so... punya ibu, mertua, siblings, in law yang baik... syukur alhamdulillah...

dalam usia ini jugak, ibu dikurniakan suami yang baik (baik ke??), full of humour, serious and always give his hand for help... (especially bab basuh + sidai baju!!) selain tu ibu bersyukur dikurniakan anak-anak yang comel, sungguh... kehadiran abang & adik betul2 buat ibu bahagia.... kalian la peneman di kala ibu berduka, kalian la penenang jiwa ibu kala ibu dihambat kerja yang berlambak di opis + gaduh ngan bos...

as usual, daddy xpenah pun buat any celebrations for ibu, hatta nak beli kek sepotong (kedekss kan!) hadiah pun jejarang ibu dapat (this is signal, daddy!) semasa entri ni dipublished, ibu baru je arrived segamat, jam 1.52 in the morning. tengok la kot2 ada surprise from daddy... eleh... macam ada, jangan perasan la ibu...

kompom penat, tapi nasib la balik naik train, ibu amik katil, senang skit ngn cik meenah..... balik sok naik bas sajer, terus turun klang, dokek skit ngn umah.. tp tu la tu, BIL baru called maghrib tadi, dila anak mak long kirim tauhu bakar 2 kotak la pulak... sib baik balik naik bas, nnt daddy terus angkat kotak tu ltk bawah bas....

eh... apa la ibu melalut, tadi dok citer pasal befday....

actually banyak ibu wish for my birthday; handphone, wallet, watch, perfume, bag....

agak.-agak, daddy kasi yang mana yer???

nota befday :- masih hutang satu entri dengan anda about my works, i will split into 2 entries ok! tunggu... oh ya, both entries maybe ibu akan password kan, so sape nak baca, i will give the password okey!!

*happy birthday*

6 comments:

Noina said...

Hepi besday kak..Moga dipanjangkan umur..dan dimurahkan rezeki..dan sihat dan ceria selalu.. :)

hurm..ina pun sama kak..taun ni takde hadiah pun..huhu..

cerita apa kak.. ina nak baca gak :)

~~~ kay ~~~ said...

happy birthday... semoga bahagia di dunia & di akhirat.
all the best!!
(^_^)

mak long uwais-ameenah said...

HAPPY BIRTHDAY.....yg ke berapa yek??? 29...dah tua dah....kejap masa berlalu...

*jgn lupa birthday girl lagi sorang...ngeh ngeh ngeh

'Semoga panjang umur&murah rezeki'

p/s- Utk cik mail....sila ambil perhatian atas permintaan si isteri ye!!!!

Anjang aka Amar aka Nash said...

hepi befday..k.wati tau pe c yaya cakap pagi td kul9..hehehe
xde sape igt kt yaya, 'org sebelah'(amar) yaya pun xigt..hehe pastu kitorg pun ramai2 nyanyi lagu hepi befday..

Bed said...

hepi birthday mala...heee tiba2 lak tingat time celebrate birthday ko kat tasik dolu2...bestkan....psttt ape mail kasik??byk tul wishlist tu..kalo aku dapat bunga pun jadilah....

ibu_uwais_ameenah said...

ina :- thanks ye, akak tiap2 thn mmg x dpt hadiah..

kay :- thanks yer!

akak & amar :- huhu... xde maknanya, aku nak pau dia sabtu ni kt sogo!!

bed :- aku pun sll teringat celebrate bday aku ngn abg zam kt tasik tu... bed, wishlist je byk, blm tentu satu pun dia beli, kalau bunga, jangan mimpilah!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers