Monday, August 10, 2009

~~PERKAD~~

PERKAD 1999

ahad ni, bertempat di padang kawad uitm shah alam, akan diadakan pertandingan kawad kaki antara fakulti, PERKAD... wah giler tuh... lama sih ibu x pegi tgk, last pergi rasanya 2 thn lps kot..

huhu... seronoknya!! dapat jumpa kawan2 lama, senior junior.. masing2 dah berjanji nak jumpa... giler arghh!! sure dorang nnt terkejut beruk tgk ibu kan! dulu ibu selim melim, la ni.... ekeke... xpelah, daddy kasi cukup makan, pakai...

ingat lagi masa PERKAD'99, time tu ibu jadi parade komander utk B coy, lawan almost 15 fakulti. huhu.. fakulti kitorang x menang pun (almaklum la x ckp latihan, kawad berterabur). time tu elly jadi penanda kanan, ridzuan jadi penanda kiri. time tu gak 3 org je parade komander perempuan. ibu, shikin ngn lg sorang sape ntah x ingt, H coy (law fakulti).. time tu ibu dapat parade komander terbaik (no.3) ok lah tu kan, pasal yg no. 1 & 2 tu lelaki yg menang. cehh terkenang nostalgia laks... no. 1 bdak AD tu (ya ampun, lupa nama~bed kalau ingt recall aku key!), no. 2 best fren aku~din... so wonderful moment lah time tu, plak tu time tu befday ibu.. best arh.. dpt hadiah lagik.. ~~ ohho.. time tu saya x kenal bapak asham lagik... (dia sgt sombong & berlagak time tu yer!!)~~ ya ampun daddy!!!

ni salah satu kenangan manis la masa zaman komander dulu... kalau nak ikutkan banyak lagi.. LIBK, refreshment, OPKIM semualah best... lagi pun kami from different faculties, ibu jarang pun join bdk2 account dulu, almaklumla, bdk2 account dulu semua anak2 org kaya, anak2 dato' datin, so, malas nak join.... ibu cuma join komander + kolej jerk...





nak gak menyelit...
time ibu dpt
Parade Komander Terbaik No. 3
~~bayangkan kena bg order kasi 1 padang kawad dengar~~


nota perkad :- bed, moh kita g perkad!!



*kenangan terindah*

4 comments:

Jake's Daughter said...

Golongan2 KOMANDER adalah golongan yang akak anti jaman2 kt ITM dulu mala oi...Huhuhu

Anonymous said...

hehehehehe

ibu_uwais_ameenah said...

jahat ko kak!! x baik tau!!

skrg msh anti dgn x-com kah?? kalau anti, x mo kawan!!

Jake's Daughter said...

Skrg tidak lagi la....sbb akak dah leave jaman2 kene jerit dgn komander bagai (termasuk laki ko)...bingit tuh...Ish3....Xske.....
Hahaha.....

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers