Friday, August 7, 2009

projek mega

salam readers, lama ibu x berblogging... lately ni sibuk sikit lah.. mana ngn keje opis lagi, keje kt rumah lagi, projek mega lagi... ekekeke...

so skrg dah pagi jumaat, mata masih segar lagi... dok layan fb, blog, af3 & menjahit!! yess.. sekarang ni ibu dok sibuk menjahit baju raya utk daddy & anak2... tahun ni first time nak jahit baju utk depa... baju kurung tu x kisah sangat, pasal since sekolah lagi ibu dah jahit sendiri baju sekolah... ni bab nak menjahit baju melayu tough skit. dulu penah buat sekali je baju melayu uwais, ni nak menjahit baju daddy... boleh ke ekk??? bab seluar, ibu ckp ngn daddy, ibu cakap suar daddy buat jerut je lah ye, x yah zip2... hehehe... daddy ckp... hmmm... apa2 lah...

esok, daddy balik. jemput dia as usual dkt pudu kul 9.30 malam, then anjang-uwais-ameenah will send us to pak long's house kt nakhoda. esok ada kenduri kat area2 situ... huhu.. x sabo nak jumpa uwais malam nanti!!

maybe sabtu baru balik umah sendiri.. betimbun baju daddy nak basuh, katanya.. rajin benor dia bawak baju kotor balik sini... dasar lelaki, malas nak basuh sendiri...

ok la guys,

nak sambung jahit baju ibu skit...

nota jahit :- ada a few fren nak mintak tlg jahit baju melayu / langsir umah.... boleh ke ibu ekk??

*i love sewing*

3 comments:

miemiey said...

akak,sempt plak akak menjahit yer...saya da lama tglkan jarum ni..sebb selalu je tak smpt n letih..dlu2 pun jahit baju raya cendiri jer...jimat bujet...

ibu_uwais_ameenah said...

hekekek... yo lar tuh.. mmg psl nak jimat lah ni kononnya... dah ada kemahiran, nape x praktikkan kan??

Anonymous said...

ape malas2

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers