Monday, August 24, 2009

salam ramadhan

salam ramdhan semua!!

sorry la entri ni muncul lepas 3 hari kita berpuasa.

ibu x berkesempatan nak auto-publish post ni.

busy semedang!!

puasa pertama, ibu menyambutnya kat segamat.

sempena dengan hari jadi ibu,

hadiah??

jangan mimpi la nak dapat!!

daddy, memang susah nak bagi hadiah,

kalau mintak tu, bertahun baru dapat...

daddy... daddy...

pagi day 1 puasa,

as usual, ibu ke jakel lah (haruss...)

ada beli kain skit + beli kain cotton untuk baju tambahan

baju kurung & baju melayu abang long

sempat ke ibu jahit aaaa??

then pegi cari bekas letak kek potong

di pesan ali.

tengahari sampai kat umah,

amazing!!

ibu tidur!!

3 beranak tido, maybe penat kot...

petang dalam 5.45

kami ke bazar ramadhan kat bandar,

makkk aihhh... ramai tuh...

parking pun takde

nasib la kt ujung tu ada 1 parking, orang x perasan kot,

terus kami parked situ

beli otak-otak, atuk kirim ayam goreng, then ibu beli air mata kucing

pastu jalan2, ternampak la plak orang jual

air katira!!

alamak... menyesal ibu beli air mata kucing tu..

tapi ibu x beli pun air katira, pasal ramai giler orang kat gerai tu...

takpe... takpe

jumaat ni daddy balik sini,

sabtu ajak dia g bazar ramadhan kat stadium, sure ada orang jual

day 2 puasa, pagi bawak cik meenah g klinik

dia batuk & flu

~now ibu pun dah berjangkit =(~

then pegi opis daddy

subhanallah,

sepah giler meja!!

sumpah x nampak meja langsung

penuh ngn assignment & test student jer!!

and... done!!

ibu dah kemaskan,

sapu sampah, cuma x betulkan langsir je

(roll dekat langsir tu dah patah, so x leh sangkut langsir)

sure arini piee masuk keje

dia terkejut gaban tengok meja daddy kemas giler

ekekeekeke..

so petang, ibu naik bas kul 4.00 balik ke shah alam...

*ihya ramadhan*

6 comments:

What's luv gotta do ? said...

wahh watie, seronok lah idie tgk watie busy melayan suami wlpn long distance, uwais and cik Meenah, dgn menjahit smua, masak mengemas.. pastu watie pun cool dan rileks je wlpn still bekerja jugak.... tak pe, watie telah menjadi contoh wanita, isteri dan ibu yang tabah dan kuat semangat dan yang sangat baik, insyallah, i wish one day, i can be like you =)

nanti kalau idie balik malaysia hujung tahun, boleh la pi rumah watie ek..beraya walaupun by the time i balik dah abih raya hehehe

Bed said...

mala...air katira yg kaler biru tu eh?bazar ramadan kat stadium mcm kureng je taun ni..aku g sabtu lepas..

ibu_uwais_ameenah said...

idie; xde apa bendalah... kadang tu memang rasa penat, x menang tangan.. tapi yang penting rasa seronok buat semua keje.. apa keje yg kita seronok buat, mesti kita rasa hepiiii jer... i ni xde le superb sangat idie...

nanti datang arghh umah... x dtg time raya pun xpe...

bed; air katira tu yg kaler putih, selalu org guna kordial barli. nak sedap lagi ltk ice cream soda.. tapi katira tu yg susah nak beli kt sini. kat johor ada lah...

ibu_uwais_ameenah said...
This comment has been removed by the author.
Noina said...

pergh..dasat la akak nih..semua keje akak buat.. :)

Teringin nak balajar jahit..dulu ada gak jahit baju sendiri masa bujang dulu..tapi tak brapa kemas la..huhu..

Bed said...

owhh belum try lagi air katira tuh..

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers