Wednesday, August 26, 2009

Uwais is turn 5 today!!


assalamualaikum.... salam sejahtera, syukur kehadrat Allah Subhanawataala ibu dan keluarga dikurniakan kesihatan yang baik... hari ni 26.08.2009 bersamaan 5 Ramadhan 1430H. 5 tahun lepas, 5 Ramadhan 1426 , abah telah kembali ke rahmatullah... (tahun Masihi 19.10.2004) kejap je masa berlalu dah 5 tahun abah tiada... rasa lain sangat.... Al-Fatihah untuk abah...


Harini, 26.08.2009 ~ my prince is turning 5!! yeay... happy birthday sayang... semoga abang panjang umur, dimurahkan rezeki & dilindungi Allah senantiasa... ibu rasa sekejap je abang dah besar, dah jadi anak bujang ibu... sesungguhnya abang & adik adalah rezeki dari Allah untuk ibu dan daddy, permata hati kami, peghibur duka & lara kami, penguat jiwa dan segala-galanya...


ibu senantiasa doakan abang, semoga abang beroleh kesejahteraan sentiasa, semoga abang belajar rajin-rajin (sila kalahkan daddy yer sayang!), semoga abang jadi anak yang soleh, abang yang soleh, tabah menghadapi ujian dari Allah... ibu tau, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul, i know what your feeling, sayang... semoga abang tabah selalu!!


pagi tadi, awal-awal lagi ibu dah wish birthday untuk dia, katanya, acik dah belikan dia cake. wah, suka lah tu. (uwais hantu cake!) uwais request nak transformers. nak 2 katanya, satu nak kasi adik... uwais.. uwais.. itu lah uwais, sayang betul dia dengan adik dia tu... takpe.. takpe, nanti daddy belikan, coz ibu akan bagi hadiah special untuk uwais... abang tunggu tau! nanti ibu post kt JB.


Abang, ibu senantiasa doakan abang, sehingga putus nyawa ibu, semoga uwais tabah hadapi ujian Allah untuk abang, terima qada' & qadar ketentuan Allah, segala yang Allah jadikan ada sebab musababnya... terimalah dengan reda... dan jangan sekali-kali abang berputus asa, banyakkan excercise, dengar cakap ibu, daddy, atuk, nenek, teacher... insyaAllah semuanya will be ok! abang, no matter what, i will support you, until the end of my life!!


happy birthday abang, ibu, daddy & adik love you sayang!!!!!






*5 years of miracle*

9 comments:

Jiey^Mien said...

Happy befday Uwais!!
Besar dah Abg Uwais nih.. =)

What's luv gotta do ? said...

Happy Birthday Uwais =)
Semoga Uwais menjadi anak yang soleh aminn....

P/s: Aunty Husna plak yang sebak baca tulisan Ibu Uwais hehehe....

GiGGLe GaL said...

Dik, i felt so touch of seeing uwais. smoga dia cepat 2 boleh berjalan.

sebak la dik.. sebak sgt.. nnt klu jumpa uwais, hug n kiss him for me..k..

Selamat hari lahir, semoga panjang umur dan murah rezeki. Sabar ye mala..

Bed said...
This comment has been removed by the author.
Bed said...

hepi besday to uwais...semoga jadi anak yang baik,soleh,penyayang,penyabar & kuat semangat..auntie doakan kesejahteraan uwais...uwais insan yg terpilih olehNYA...mengapa uwais?sebab tuhan sayangkan uwais...uwais kene kuat tau...jgn patah semangat ye sayang...

alfatihah buat allahyarham en bahruddin

Noina said...

akak..ayat last tu touching la..nak meleleh air mata nih..huhu..

Apapun..acik Ina doakan Uwaisdipanjangkan umur dan sentiasa sihat selalu..Kuatkan semangat yek..Uwais bukan sorang-sorang tau..Adik Nabila ada ngan Abg Uwais..nanti ajar adik Nabila jalan tau..leh pegang tangan sesama.. :)

mak long uwais-ameenah said...

sorry...sorry....maklong mmg lupa la pasal b'day Uwais....

neway Happy Birthday Uwais....a lot of love tu you....semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata ibu & daddy...jgn nakal2 tau....

nnt mak long kirim hadiah uwais ye!!!!!

ibu_uwais_ameenah said...

jiey:- thanks.. uwais memang dah besorrrrr sgt, nanti nak sekolah plak!

idie:- jgn sedih2, sentiasa doakan uwais yer, thanks!

k.iza/ina :- ala kak, ayat-ayat cinta saya tu xde le touching sgt... pasal nak type je, ayor mata ni lebih2 lak kuarnya.. sebenornya byk lagi nak tulis tuh!!

bed:- thanks!!

akak :- tu lah.. aku tau ko luper, bday anak ko pun ko x teringat!! ekekekeee...

mak long uwais-ameenah said...

hampehhhh ko dikkkk.....!!!!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers