Tuesday, September 1, 2009

shopping raya... almost done!

salam... 3 hari cuti ibu x update blog. bukan apa, saja nak abis kan masa with famili (walau x cukup korum coz abanglong @ jb) tapi hati still ingat kat dia... almaklum la.. pas ni x jumpa daddy dah, raya sok baru jumpa...

so, ibu nak citer kisah dari hari jumaat petang, time ibu nak amik daddy. ameenah ibu tinggalkan kt umah akak. so, pas balik keje, ibu terus g umah akak. daddy sms ckp x yah kuar awal2, psl dia msh kt seremban. tunggu, tunggu sambil sembang2... then terus g bazar ramadhan, beli juadah utk daddy berbuka nanti. then dalam pukul 7.00 daddy sms, katanya dah sampai tol sg. besi. ibu pun ingat nak kuar jelah terus, maklum la, bangsar pun jammed gak... dapat sms lagi, cakap serdang jammed!! ibu decide nak kuar je terus, giler slow x ingat ibu bawak keta. sampai depan maybank, dalam 7.20.. daddy xde lagik, call dia jap (time tu hujan.. keta banyak lak tu) then daddy cakap dia kat flat dekat DBP, hu mak aii... jauh lagi tuh.. xpela, ibu tawaf depan dataran dulu (pasal parking pun x betul time tu, takut plak kena sondol keta cumel ku ituh)

pas tawaf dpn dataran, lalu depan ktm, trs belok kiri ke CM. time ni dah 7.45. keta pun dah x banyak. maybe orang dah benti buka posa kot. ibu trs parked keta kat taxi stand depan maybank a.k.a depan mydin... lama gak tunggu. dalam 8.20 baru daddy sampai.. sian x berbuka lagi.... terus ibu kasi air ngn kuih... then daddy cakap nak makan kat kg baru, belakang HKL. ameenah plak time tu buat peel, x mo duduk ngan daddy dia, ibu plak dalam kelam kabut leh plak salah jalan, patut nak g kg baru, amik kiri kt depan bank rakyat tu, ibu plak terus je ke jalan parlimen. sudahnya berenti kat tepi suh daddy bawak keta. nan ado la nak ke kg baru. sudahnya kami makan dia kota damansara.

sabtu - pepagi alam dah bangun. dalam kul 8.45 kuar umah. hajatnya hanya satu. mau g sogo... shopping skit2 untuk raya. dapat le memasing baju daddy (3 pants, 2 shirts), ibu (3 shirts), uwais (2 pants, 2 shirts), ameenah (1 skirt, 2 shirts) so adik hutang lagi satu, mau beli seluar jeans untuk dia... cukup la tu... aritu atuk dah beli 2 pasang sorang... cuma kasut je belum beli.

ahad - x kemana pun, akak datang umah, ibu pegi servis kereta & masak laksa johor untuk berbuka...

isnin - pagi dalam kul 11.00 dah sampai jusco bukit tinggi. hajat hati mau beli kasut anak-anak... tapi xde size plak. plan to buy for them hush puppies... insyaAllah... tengok la kalau xde aral, jumaat malam ke, pegi cari kt butik dia kt klang parade.. ibu plak idam cyprus from crocs. daddy? x yahb beli lah, aritu baru je beli sandal JEEP kan daddy kan?? kan?? petang dalam pukul 1.30, ibu hantar daddy kat Klang Sentral. daddy balik ke segamat.... noktah.

2 comments:

Bed said...

ojo...sgt packed weekend ko mala...8.45 dah gerak ke sogo ye...kalau lambat susah dpt parking...org ramai...bestnye shopping kat SOGO...bile lah aku nak kesana....nizam jgn harap la nak g....dia tak suke tempat sesak tuh....JJ bukit tinggi pun aku jarang pergi...

ibu_uwais_ameenah said...

bed, setahun sekali je aku pegi sogo tuh...

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers