Tuesday, October 13, 2009

rojak telur vs rojak mee; sedap lagi rojak peer mohamed

rojak mee


versus


rojak telor





sajeje bercerita pasal rojak ni... tadi lunch baru lepas makan rojak telor... pas ibu balik cuci keta. saje singgah kat kiosk USJ1 menapau rojak. kuah sikit, bahan punya la banyak... (eleh, ibu mmg kaki kuah..) boleh la.. buat alas perut sampai malam. malam belum plan nak masak apa. ada ikan talapia merah kat rumah. oh maybe ibu akan masak sup tulang kot... hurm sedap nih... buat begedil, celurkan mihun, buat sambal kicap = syorrrga jawapannya. hiks..

tapi kan.. tapi kan, ibu tak bley blah kalau makan rojak mee... tekak mak tak leh terima.. apa ni... mee makan ngan kuah rojak.. tak sajak langsung! apa-apa pun, tak bleh lawan rojak kat gerai depan bus stand port klang. dia goreng cucuq dia time tu gak... searching google, ada plak orang tepek gambor rojak ni. siap uncle rojaknye sekali... bila la dapat makan rojak port klang tu lagi ekk?? daddy, bila??







rojak mee


rojak telur
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

inilah rojak idaman keluarga arwah pakcik bahrudin







5 comments:

Bed said...

maveless....tadi ade gak stall rojak...aku tak ambik pun..coz ramai sgt...kieran dept mana eh? aku selalu g sana tau...

mak long uwais-ameenah said...

kempunan tul....ari tu nak beli rojak...alih2 tak siap lg....bila lg nak g jalan2 makan rojak kat p.klang???? harus ajak aku tauuuu.....

ibu_uwais_ameenah said...

bed: aku pun x tau dia dept mana. lama dah lost contact

akak: tunggu anjang abis peksa lah... + tunggu lakimu outstation..

dina said...

yes la watie... rojak tu pun feveret uncle Alimuddin sekeluarga...sanggup tunggu lama janji dpt makan yum..yum..sodap!!

ibu_uwais_ameenah said...

aku rasa sapa yg dok port klang sure suka rojak nih!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers