Thursday, November 5, 2009

thank you... RT 2B7

Malam tadi ibu belum tidur... mata x leh nak lena lah... Tengok jam dah dekat 1.30am.. dok melayan FB sambil berblog-hopping. Hurm... baru lepas settled potong langsir ita.. Harini plan nak g jahit tepi.

Selalunya dalam pukul 12.00 - 12.30am ibu akan dengar RT kt rumah ibu ni akan tarik kon nak blocked jalan supaya xde le kereta ke perompak ke seludup masuk area umah ibu nih. Malam tadi awal la pulak, dalam pukul 11.30pm dorang dah tutup jalan. Tengah dok leka ber FB (oh, bukan bercucuk tanam mahupun bukak cafe yer!) tiba-tiba dengar le bunyi Mr Buggy meronda... Kecoh je kat lorong rumah ibu nih.. Awatnya??? Then ibu ngintai la kat tingkap, ish... ada 3 orang.. apa ke hal.... Ada perompak ke??? Ala... takutnya....


Then dengar dorang dok cakap guna walkie-talkie. Rumah no 2. Rumah no 2 dari hujung... (sambil suluh2 guna torch-light kat tingkap bilik) What???? Umah den tuh... terus le ibu pun menjelmakan diri kat tingkap.. Then tanya la kenapa.... Depa cakap, ni... keta tak tutup lampu... wokey bro... thanks... Then turun la bawah kan, ngintai kat tingkap, ish... aku tutup lampu la.. awat kata tak tutup pulak.... Tanpa membuka pintu, dengan confident naik balik. Tutup pc, tido.. Tapi tak leh lena.... dok pikir2 lagi ni....


Pagi, bangun pukul 6.00am, bawah sampah turun, terus gi tengok keta dulu... OMG!! Lampu dalam keta yang tak tutup!! Coz pintu depan kiri tak rapat. Dan kesimpulannya, kereta tak berkunci lah... Patut la lock kereta dari atas asyik berbunyi je alarm... Syukur lah xde apa-apa.. Try start keta pun boleh...


To RT 2B7, thankssss guys... dah la orang jantan takde kat rumah.... Harap Uwais aje... hurm...



Nota RT :- Harap sangat bapak asham dapat join RT. Harap mereka memahami "^-^"







*rumahku syurgaku*

1 comment:

Mysunshine Gift Shop said...

salam,
jemput sertai mysunshine giveaway & Cloth diaper donation for RTAR

visit
http://mysunshine2u.blogspot.com

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers