Tuesday, December 1, 2009

alternate saturday

What a tiring day... Kenapa ntah 2-3 hari ni aku rasa letih sangat. Penatlah.. sakit kepala (offff cause of audit yang belum-belum habis lagi) Kerja-kerja rumah, anak-anak. I need rest. I need massage. Pleaseeeeeeee.... Nanti tengah bulan bapak asham cuti 1 week. Takde plan nak ke mana-mana pun. Fulus mania. So decide nak bwk Uwais g fisio/OT then rest @ home.

So, back to topic. Alternate Saturday. Kenapa ye alternate saturday?? I wish, I wish & I wish for alternate saturday. Tahun 2009, yang tinggal sebulan ni. Kami kerja monday to friday. Seronok kan? Sabtu tak kerja??? 3 bulan pertama, best lah... ni nak masuk hujung tahun, aku rasa baik la alternate saturday. Letih weiiiii... Mana taknya Sabtu yang sepatutnya kita kerja tu, dia tolak cuti. Sebulan biasa ada 4 atau 5 hari sabtu kan. So kalau alternate, sabtu ni ko keje sabtu depan ko x keje, sometimes 2 hari sabtu or 3 hari sabtu sebulan kena kerja. So ofis akan deduct 1 day or 1.5 days sebulan. Ko gilerrrrr???

Dengan kerja opis yang bertimbun. Filing ntah apa-apa belum buat tahun-tahun dulu. Memang penting kerja hari Sabtu nih. Sigh... Harap-harap la bulan depan kerja balik hari sabtu. Kalau kitorang kat ofis ok la tolak half day, kalau budak-budak factory lagi kesian. Diorang ada yang sabtu ahad keje full day. Banyak tu kena tolak cuti.

Oh... sajeje nak cerita pasal ni. Sebab apa tau?? Pasal dah selalu nak cuti je kena amik unpaid leave. Ha ambikkk ko, gaji bulan 10 aritu kena tolak. Dekat $300 tu... Bukan pokai lagi, kayap mak ni haihhhhh... Pasni, MC jelah dik non oiiii!!

*cuti oh cuti*

3 comments:

Dania's mummy said...

bengong la kan.. saper punya idea ntah ni.... tolak cuti. Ko tak nak buat alternate saturday, jgn la tolak cuti. Bukan kita yg x nak kerja pun... kejam.. kejam...

GiGGLe GaL said...

nak beli mc? hehehe.. contact me.. i got a gud place.. tak jauh diknon..dekat je ngan "area kita"

wakakak... rahsia eh..rahsia... :P

ibu_uwais_ameenah said...

dayah :- tu la pasal. sll aku apply unpaid, then aku convert g MC. Kalau g klinik pun baru kena setakat 20-30 hinggit.. kalau potong gaji sehari.. cuba bayangkan...

kak iza :- best best!! nak tau klinik mana. ym me pleaseeee.. (kat puncak alam pun ada gak) mmg dah biasa ngn dia. jumpa doc ckp straight to the point je. sll amik MC psl bwk uwais g hukm. lagi pun dia tau condition uwais. baik ngn kami sefamili. (almaklum la, masa keje library dia ada suh en. suami cari jurnal...)

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers