Thursday, January 14, 2010

01/01/10 - 04/01/10

Hari Jumaat. Tak ke mana pun. Pergi Carrefour, saje jenjalan. bosan dok umah. Sempat menyinggah kedai 100 optik. Terpengaruh dan menempah spec uwais. Bingkai 150, lens 80, total 230. Coz of 1st customer, i got 200 only. Mickey mouse brand. En. Suami plak x balik. Masih sibuk dengan semester baru yang baru dibuka. Sabtu. En. Suami ada modul untuk budak semester satu. Katanya mau pulang.... Lepas lunch. Hoye!

Sambil menunggu daddy-uwais-ameenah pulang. Sambil menunggu kak Jihah datang. Nak ngambik telekong si Marsya. Thanks kak kerna sudi menempah. Thank gak pasal jauh2 dari Puchong datang amik. Kalau saya, mau pos sajer...

Elok je kak Jihah balik, tak sampai 1/2 jam, daddy balik. Hoye lagi. Ingat nak relax2 je kat rumah. Daddy kata, siap lah... Wah... Suker..suker... Lepas Asar kami keluar ber4. Pergi carrefour kapar. Shopping beg sekolah Uwais. On the way balik. Terperasan plak keta BGL 1**5. Anjang baru pulang dari Jusco. Terus follow kami yang merendek ke Tesco Setia Alam plak. Bukan buat apa, gi makan je kat situ. Carrefour food court dah tutup, Restoran lain semua penuh (psl hujan time time tu). Balik rumah dan turu!

Ahad - pergi rumah akak. Tinggalkan budak2 kat situ sambil ibu-daddy ke mydin beli single bed (3) untuk rumah apartment. Pinjam van akak le. Penat seyyy.. Hantar katil g PA then back to PD. Petang pulang ke rumah, daddy leh plak menyinggah Giant. Jumpa la plak x-boss daddy (Pak Ray). Very the simple orang tua tu. Pakai suar katok (padahal dia tu Dato'!!). Uwais try-test naik beskal. Wah... suker... adik pun sama. Nanti ibu beli yerrrr...

Pulang rumah. Anak2, suami dah tidur, ibu plak mengemas barang daddy. Harus lah tu pulang jam 5.00 pagi esoknya!!

*new year*

2 comments:

mamashasha said...

setelah 15 hari berlalu....citer new year keluar....haha

ibu_uwais_ameenah said...

nanti aku update citer uwais sekolah, citer beday meenah. ek. all story for january

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers