Sunday, January 17, 2010

Klinik 1 Malaysia

Klinik 1 Malaysia


Assalamualaikum! Hari ni kita bersiaran dari Pantai Dalam ye. Sajeje melepak rumah kakak. Tido sini... Datang ke PD, cik ameenah demam la pulak.. sian busuk 'asam' ibu nih... Meenah kalau demam - 'like daddy like daughter' sejibon cam daddy dia. Merengek... manja lebih.... ouucchhh!!

OK la semalam ibu bawak dia pegi klinik 1 Malaysia. Klinik yang paling murah di Malaysia tuh... Dokek je ngn umah kakakku ini. Akak blok A, Klinik tu blok B... Kira-kira jalan tu 20 langkah je dah sampai. Oh ya klinik ni hanya untuk sakit2 ringan je seperti demam, batuk, selsema.

Maka cik meenot pun pegi la dgn ibu ditemani oleh bibik kakak... (ater... bibik dah biasa!!) Kejap je tunggu. Terus masuk jumpa HA (Hospital Attendant). Tinggi gak panas si kenit ni. 38.8 darjah celcius. Huhu... Dapat paracetamol syrup saje dik non. Katanya memang ubat selsema & batuk below 2 yrs old tidak disediakan. Kalau demam tak kebah dia suruh pegi klinik kesihatan or klinik biasa.

Sampai pagi ni, demam belum kebah and ibu decide want to bring my little girl gi klinik azhar lah kejap lagi!! Doakan meenah cepat sembuh yer!! Demam umur 2 tahunnnnn......

RM 1 je bayar. Bibik kakak ckp kalau dia pegi kena RM15.

muka budak demam...

.

.

.

.


*1 Malaysia*

2 comments:

mamashasha said...

salam....dah baik ke meenah?ye la tu demam 2 tahun kan...

mamashasha said...
This comment has been removed by the author.

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers