Friday, January 22, 2010

rezeki tahun baru

Lamanya x menjengah blog. Dah bersawang abis... Bukan apa, new year sibuk sikit....

Arini baru menjengah blog dayah & baru tau dia pregnen!! Congrats girlllll.. Agaknya aku yg paling lewat tau kot. Rezeki ko ekkk. Alhamdulillah.

Rezeki aku?? Ish, mana ada... takde isi pun. Sebenarnya chenta hatiku memang berkeinginan tambah lagi sorang. Selalu dok tanya dengan Uwais & Ameenah; "Abang, cakap dengan ibu, abang nak adik lagi" Then Uwais pun pi la cakap dengan ibu sambil tersipu-sipu malu. Cehhh... Tapi tuan empunya badan ni yang tak mo lagi. Bukan apa. Susah nanti nak urus Uwais sekolah. Tahun depan kan Uwais standard one. So nak kena bagi tumpuan dekat dia.

Nak citer pasal rezeki ni, alhamdulillah rezeki anak-anak. Tu antara sebab jarang berblogging. Sekarang ni tak menang tangan menjahit. Telekong. Alhamdulillah.... so far dah 3 pasang dah siap. Ada 7 + 1 lagi menanti. 6 kanak-kanak, 2 dewasa. Asal mula saje suka-suka je buat untuk Ameenah, letak gambo kat facebook, ramai plak kawan-kawan nak tempah. Tak dibuatkan, kesian pulak.. depa dok ngadu susah nak cari telekong budak-budak. For me pulak. nak cari telekong budak-budak senang, mydin ada. Cuma jahitan dia x kemas. (Ceh.. macam le aku jahit kemas sangat!!) Sungguh. Kalau dah ada kemahiran, x digunakan, buat apa kan??

Alhamdulillah... rezeki tahun baru...

Nota jahitan :- Tengah kow-tim nak jahit skirting meja & sarung kerusi untuk catering dengan seorang kawan. Kalau ada rezeki, ada la~~~

*alhamdulillah*

4 comments:

Dania's mummy said...

aku pun baru checked pagi td... x sangka la pulak +ve. xcident, x pandai nak budget. tak pe la, rezeki...

mamashasha said...

hoho sakan menjahit sekarang ye....syukur rezeki anak2.....mula2 jahit sendiri,pastu kengkawan....lama2 esok lagi la ramai.....marketing mulut ke mulut.....

ibu_uwais_ameenah said...

dayah :- aku doakan ko dpt baby boy kali ni!

bed :- haah bed, sakan ni... x menang tangan!!

ibu_uwais_ameenah said...

dayah :- aku doakan ko dpt baby boy kali ni!

bed :- haah bed, sakan ni... x menang tangan!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers