Thursday, February 4, 2010

journey to segamat~~~~

kasih seorang ibu
*ayat yo yo or jer*

queen with prince & princess


Entri ni lambat skit aku tulis... Seperti yg aku cakap kat entri2 sebelum ni, aku busy teramat... busy gilossss... eventhough aku hanyalah ikan bilis, tapi segala penyediaan pembayaran sub-con, supplier semua aku terbabit sama. Eh... apa terbabit citer opis ni. Potong betullll la.... Tapi tu la hakikat yang aku teramat-amat-amat-amat sibukk le sesangat.

abang

kakak
Aku nak share journey aku ke Segamat bersama hero-heroin ku & trillion thanks to Nash Bahrudin coz sudi meneman kakakmu ini... (Tambang free harus u follow... i follow...) Kami naik train pagi kali ni. 0825 ---> 1214. Daddy jemput kami di stesyen ketapi. Then lunch @ RZ restaurant. Lepas makan melepas kat rumah baru daddy kat Koleh Taming Sari (TS) sementara daddy went to Friday's prayer. Lepas solat ala... ada meeting pulak... Makanya kami duduk dirumah sajork... Waduh.... rumah kotornya.... besar lak tu, x larat nak kemas. Ku hanya kemas bilik nak tidur sajerkk...
.
Petang keluar ke bandar. Pegi mana ekk *jap tengah ingat jap* giant. Shopping bantal, cadar & segala keperluan rumah... Next makan kat ngan upwell, teratak suhaimi ke nama gerai tu... Wallah... the bestest ever Mee Bandung kepunyaan Nash Bahrudin, MIP dengan Nasi Goreng Ayam Berlada meanwhile aku plak Nasi Goreng Ladna. Sedappppppppp gilorr.. Korang kalau pi sana makan la kat gerai tu. *aku rekemen nih*

hawker belakang upwell

Lepas maghrib kami balik ke rumah. Harus la PPP (zaman aku dipanggil RS - Resident Staff) ada program tahlil & ceramah kat masjid. Malam kami 4 beranak tido awal. Kepenatan dari pagi... sigh....

Sabtu pagi : En Suami dikerah ke Putrajaya... ada program. Again kami ditinggalkan... Sib bek ada kereta. Boleh le lenjan tawaf bandar segamat. Sempat di pow oleh anak-anak, memasing sepasang baju tido, kakak ada additional princess t-shirt, cadar sorang satu (its queen ekk... no no single or SS) Kakak nye strawberry shortcake, abang plak tom & jerry. Terbang wang disitu~~~ Lepas lunch, kami balik ke rumah. Penat!! Basuh baju (berus sendrik ekk) sidai kain & kemas apa yang patut. Petang after Asar kuar balik. Kali ni singgah bank jer, nak ke jakel, dah petang sangat. Hajat hati mau le together-gether ngn en suami ke jakel. Dah le dia lambat lagi pulangnya.... haihhhhhh.... kami terus ke kg lubok batu. ke rumah atuk. terkejut orang tua tu kami datang. First soalan, apsal tak tido umah atokkkkk??? ala.... camne aku nak jawab ni. Ok la torak. "ni ha tuk... mail yang mintak tolong kemas rumah sana, pasal tu la tido sana" bohong sunat *sigh*

Malamnya never said no, agree to stay at their house. Kami balik ke TS kemas barang-barang pasal esok pepagi nak balik puncak alam. Time ni daddy otw balik dar pj. Pheww.... Dalam kul 10.00pm, jemput la chenta hatiku kat dataran depan main office uitm tu. Balik ke TS & kuar balik. Before ke rumah atuk, pegi makan dulu kat Segamat Seafood. Jumpa ler plak kawan daddy. Daddy ckp dia ketua program. Ntah la. dono... yang aku kenal si jingga jer...


Sampai umah atuk 11.20pm. Orang tua tu masing menunggu~~~ sian ~~~ Tapi kami terus masuk tido... penat...


Ahad, bangun pepagi lepas cik meenot nangis... Dia cakap kaki dia sakit. Ntah apa ntah... jalan banyak sangat.... Breakfast kami, mihun goreng black pepper, donut, karipap sardin & tea. Awesomeee~~ [Perlu ke lagi BF ke soto kg jawa?? kat rumah pun dah full]. Harus pergi.... pergi TAPAU. ekekeke.... Kami bertolak dari umah atok dalam pukul 9.30am. Tempat pertama pergi ialah ke Jakel. Beli kain putih sekayu, sepasang baju, Nash Bahrudin plak beli 2 pasang. Not forgetting cik meenot ibu beli kain jugak.... daddy suh buat baju kebaya untuk dia. (ialah sangat, celah mana la nak menjahit mana de masa). Sian abang long, ibu x beli kain buat baju melayu. Nantilah kita cari kain kat sini je ye sayanggg... Baik ibu!!


Then ke kedai kain lagi satu. Daddy beli langsir untuk rumah TS & rumah apartment. Banyaknya nak menjahit... Ada ke masa??? Lambat skit tak pe kan daddy kan kan ka??? Nak g kedai bunga, x bukak pulak. Sudahnya kami terjah jua Kampung Jawa. Hanya kerana S.O.T.O. Tapau 4 bungkus. Then, terus balik ke pantai dalam....




S.O.T.O. Kg. Jawa




** Soto tu biasa-biasa je, yang mantap sambal kicap dia!!!







*macamtakpercayaakukanjadiwargasegamatsoon*

3 comments:

mamashasha said...

ohoooo ingat lagi ko ye sumer yg jadi last week....bestnye shopping kain....ayat kat bawah tu....betul kah apa yg aku nampak?bila tu?end of this year????

ibu_uwais_ameenah said...

yup bed. kalau ko de fb, aku mmg selalu war-warkan kat fb. kami dah discuss... aku rasa tu je yg terbaik untuk mail & anak2..

ibu_uwais_ameenah said...

yup bed. kalau ko de fb, aku mmg selalu war-warkan kat fb. kami dah discuss... aku rasa tu je yg terbaik untuk mail & anak2..

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers