Thursday, March 18, 2010

Joint CP appointment

Assalamualaikum. Setelah berkurun ibu x update blog. Agak berabuk dan bersawang dah ni. Seminggu dua ni a bit busy. Banyak kerja nak kena settle. Lepas seminggu baru berkesempatan untuk update cerita appointment Uwais last week.

As usual, ibu ambik cuti. Tapi coz nak jimatkan cuti, balik kerja hari Isnin, terus ke klinik. Kebetulan memang tengah sakit kepala. So pergi klinik & mintak MC. Syukur la dapat. So x payah risau-risau lagi nak tolak cuti. (Nak save cuti untuk raya, cny dsb)

Selasa 9/3/2010, ibu bertolak pagi, macam pegi ofis tu... Berdua sajok dengan Uwais. Tak kuasa nak bawak Ameenah yang lasaksss tu. Hantar dia rumah pengasuh.

Dalam pukul 8.20am, arrived. Parking pun sonang, terus register untuk fisio & OT. Fisio kul 9.00, joint CP 10.00 & OT 11.00. Terus pergi fisio. Teacher Azizah on leave pulak. So everything buat sendiri (ater.. nama pun dah biasa) Dalam pukul 9.45am terus ke Klinik Paedriatik. Kena amik no. lagi. Dalam pukul 10.30am, terus masuk bilik 4. Jumpa 3 doctors. Klinik rehab. They suggested to do SDR (yg ni ibu x sure, tapi based on cerita doctor, this will do to my Uwais) I got it from website. (Dengan doctor kita jangan tunjuk kita terlalu naif tentang bidang perubatan ni. Nanti mula la diorang tunjuk diorang je yg terror). Kemudahan internet ada. So, semua maklumat dihujung jari anda!!

Lepas jumpa doctor rehab, kena tunggu lagi untuk jumpa pakar kanak-kanak. Our favourite doctor!! Dr Wong a.k.a Dr Tentera. Tau kenapa dr. tentera? Pasal dia bekas tentera - tertera di matrix kad dia IC tentera!! Wah bukan main lagi Uwais ngan dia berjumpa. Ibu x sure Uwais tu patient favourite dia ke tidak. Tapi dia memang suka dengan Uwais. Pernah dia mintak untuk record cara Uwais berjalan. Semata-mata untuk sessi pembelajaran for his student. Pastu dia offer pulak nak bawak Uwais jumpa student dia. Tapi apakan daya, tak boleh nak pergi. Kelas dia hujung bulan. Kami pulak ada berjimba ke tuttttt... Ibu tak boleh nak cuti selalu Dr Wong oooiii...

Seronok Uwais bersembang, bermesra-mesraan ngan Dr. W, tepuk sana, tampar sini. Jentik sana, jentik sini. Yelah Pakar Kanak-kanak katakan. Mesti tau treat budak-budak kan! Sampai satu tahap Dr. W bergurau senda nak amik adik dia. Boleh tahan lagi dia. Dr. W dok kacau-kacau, terus dia huwaaaaaa... Menangis! Kalau bab adik, jangan main-main. Sensitif sikit dia tu. Sudahnya, sampai ke balik takmo kawan ngan Dr. Adusssss... Masa nak kuar bilik pun sempat jelir lidah denga Dr. Salam pun tak mau! Uwais Uwais...

Ibu berkesempatan mintak surat sokongan untuk daftar sekolah Uwais standard 1. Dr. W pun isi. Hajat nak mintak 2 form, segan plak. Bagitau Dr. W kami will move to Segamat hujung tahun, so nak sekolah kat sana saje. Syukur alhamdulillah Uwais Dr W cakap masuk sekolah biasa saje. No need to go to special school. Itu le sebab ibu nak jadi fulltime housewife. Pegi sekolah, hantar sekolah, tunggu & jemput balik. Teringat sorang junior sekolah MBS (my primary school) dulu. Dia x boleh jalan. Ayah dia hari-hari hantar & jemput dia kat sekolah. Ibu x sure dia sakit apa. Yelah masa kecik mana kita peduli kan.

Dr. Wong sempat tanya nak pindah appointment ke Segamat ke? Wahai doctor feveretku! Sana fisio nan ado. Ada pun untuk adults saje. Then he said. Yelor... Setakat Segamat HUKM, baru 3 jam. Bertolak pukul 6.00am, ok aper~~

Sudahnya, terlepas nak pergi OT. Just amik next appointment, balik singgah ke Tesco Shah Alam kejap, then dalam pukul 3.30pm safely arrived Puncak Alam.

Secara terang-terangan kat sini ibu nak cakap, I will resign. Tak bother my bosses, my colleagues baca. Lantak. Just prepare. I am ready mental & fizikal. Financial?? Huhu... hope Allah permudahkan segala urusan kami.



sukacita pasal Uwais akan ke sekolah biasa!
Tapi kena jugak tengok nanti PPD Segamat nak tempatkan kat mana!



*iluvmyfamilyverymuch*

4 comments:

Noina said...

wow..bestnyer kak..Seronok dgr uwais dapat masuk sek. biasa..ni yang buat ina jadik semangat lagi nih.. :)

ibu_uwais_ameenah said...

syukur lah ina. hrp nabila pun sama nanti!

p/s : wah ina.. glemer masuk in-trend!

mamashasha said...

syukurlah uwais dpt sekolah biasa...tapi apa pun pengorbanan ko mmg besar mala....aku doakan segala nya akan dipermudahkan insyallah....duit boleh dicarikan tapi buat masa ni uwais mmg perlukan ko...

ibu_uwais_ameenah said...

thanks bed!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers