Monday, April 19, 2010

:: 19 April 2010 ::

19.04.2010. Si dia kini berusia 33 tahun. Selamat Hari Jadi Daddy. Semoga Daddy dipanjangkan umur dimurahkan rezeki. Aminnn..

Bersempena Hari Jadi Chenta Hatiku ni, ibu dedikasikan entry ini semuanya tentang dia.


Kali pertama bertemu, dimana dan bila

Pada Nov 2000, kami bersama-sama menjadi Komander Pengiring untuk program LIBK 29 di UiTM Machang. Masa itu, ibu single lagi. Sementelah daddy pula, baru putus tunang (sumpah ibu tak tau pun dia dah bertunang, coz ibu malas nak ambik tau pasal dia, coz saya anti dia. Anti sangat-sangat...)


Siapa dia sewaktu kali pertama bertemu?

Daddy adalah pelajar semester 6, Bachelor Degree of Information System Management. Seorang pencinta irama klasik especially keroncong (macam tak percayakan??). Seorang penari yang hebat dalam tarian zapin (yang ni pun ibu tak tau time tu).


Berapa lama untuk dia mengajak anda keluar dating?

Dating?? Lepas balik LIBK..


Sifat dia?

Seorang yang sangat-sangat-sangat pendiam. Kalau ibu bercerita, dia hanya akan jadi good listener. (Ntah dia dengar ke idok, idok le teman tau) No comment at all. Melainkan benda yang patut dia jawab. Sangat serius, tapi dalam serius penuh dengan sense of humour. Daddy seorang yang kelakar. Sangat taksub dengan negeri kelahirannya. Selatan Semenanjung. Seorang yang sangat-sangat-sangat WORK.A.HOLIC!!


Bagaimana daddy melamar ibu?

Daddy cuba cucuk jarum masa di Machang. Advice ibu, suruh dia berbaik balik dengan tunangnya. Tapi dia tak mau. Oh rupanya dia sudah jatuh hati pada ehemm ehemmm... ibu la, siapa lagik! Dia minta ibu jadi pengganti. (Lama ibu fikir, pasal ibu tak suka dia.. hahahaa)

 
Tarikh-tarikh istimewa daddy

18-11-00 : Ibu terima daddy seadanya.

31-08-01 : Engagement day.

25-01-03 : Ijab dan kabul berlangsung antara kami


26-08-04 : Uwais dilahirkan


13-01-08 : Ameenah dilahirkan (permintaan daddy supaya anaknya dapat IC 01 - lahir di Johor)



Apa menariknya daddy di mata ibu

Sangat sayangkan Uwais & Ameenah. Sanggup berhabisan duit untuk anak-anak (untuk ibu nan ado- i don't mind) Bila princess merengek nak susu malam, dia yang bangun dan tolong buatkan.



Ibu mohon supaya daddy....

Setia pada ibu sebagai mana ibu setia pada nya


Ibu akan tersenyum sepanjang hari apabila daddy...

Sentiasa berada disamping ibu, uwais & ameenah


Cinta ibu padanya adalah...

infinity


To :- Daddy
Imam saya.

Selamat Ulang Tahun ke 33. Semoga daddy diberikan kesihatan yang berpanjangan, dimurahkan rezeki, dipanjangkan jodoh antara kita. I love you forever.



Love :- Ibu



**33 years*

6 comments:

mamashasha said...

selamat hari jadi to en mail...semoga panjang umo & murah rezeki.......

pstttt mala sape yg suka mail wei????haha we know the answer rite????
itu sumer dah jadi sejarahkan......

ibu-uwais-ameenah said...

thanksss bed (on behalf mail)
bed... ntah giler x suker aku kt mamat ni dulu.

mamashasha said...

org kata yg benci tu lah yang kita sayang...ngehhhhh

ibu-uwais-ameenah said...

tau xpe!

Anonymous said...

so sweet lah kak mala...

Liyana Mohd Zabidi (yana mz)

ibu-uwais-ameenah said...

yana, tengkiu!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers