Friday, April 9, 2010

IKEA

pada sesiapa yang rajin update akan perasan status aku nak ke IKEA petang rabu kan? well, thanks guy bagi guidance the fastest way dari usj ke ikea. ada yang suruh lalu nkve, ada yang suruh lalu kg melayu subang, lalu depan tropicana. yess.. i memang amik jalan baru bukak dari usj direct terus ke subang airport then terus ke kota damansara dan terus ke IKEA.

asal mula x mo pegi pasal hujan agak lebat di usj, tapi bila dah sampai mesiniaga, tak pulok hujan! terus batalkan niat pulang ke rumah saje, terus ke IKEA. sampai IKEA around 6.40pm. thank Allah dapat parking depan pintu masuk. masa lalu kat situ sempat pulak ternampak mamat sorang ni dok tunggu kawan dia amik keta. elok dah masuk pintu yang terbukak sendiri tu, keta dia pun sampai. kamu tau sape yang pandu keta tu? A..B..C..D..E..F..G.. (sila baca dengan nada iklan Hotel Mania yek!) jumpa adam! tengok sajok, xde le nak tangkap gambar bagai!

lepas masuk IKEA, terus ke tempat dituju. aku just beli 3 things.


Fantastisk Napkin



Produkt Milk-Frother



Bastis Lint Roller


pegi IKEA sebenarnya nak beli napkin tu je, BIL kirim, then ibu amik kesempatan beli 2 lagi barang tu. korang... kalau pegi IKEA nak beli gadget yang kecik-kecik, jangan lupa bawak plastic bag tau! sekarang diorang tak kasi plastic, kalau nak plastic, kena charge dua posen. hiner kan? dah la plastic kecik aje. xde lambang IKEA pun. nipis aje pulak tu. cisss..

2 comments:

mamashasha said...

aikkk takkan tu je kot????kahhh aku kallau ke ikea mesti lari budget....

ibu-uwais-ameenah said...

bed, ni pesanan org. lagipun pegi time balik keje. aku x taksub dgn brg dia sgt... lagipun asyik teringat uwais-meenah je kt rumah

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers