Thursday, June 17, 2010

burger segamat

orang cakap burger ni sedap. sedap sangat ke? aritu time saya nak balik jb awal bulan 5 aritu. sempat suruh bapak asham beli. ater.... tak lunch pasal rushing kejor bas pukul 2.00 petang. joy, junior komander saya pun cakap sedap. dia yang 1st rekemen saya bila tau darling saya berpindah tempat kerja ke segamat.

burger segamat, depan billion

student suami saya pun ada mention benda yang sama. katanya; "burger daging double spesial kak" uish. bisa bonar? aritu bapak asham beli. tapi saya dah tak selera nak makan. sebab penat sepanjang perjalanan menjaga anak-anak saya. daddy beli sampai 2 pulak tu. sebab penat, makan pun tak berapa nak nikmat. kebetulan kami ke halker belakang up well menikmati nasi goreng ladna terbaekk wookk. terus niat asal nak makan burger segamat down dowww...

teratak suhaimi. halker belakang up well

dan hari ini. saya kepingin. kepingin mau makan burger segamat. tetapi kali ini makan dengan penuh nikmat. bila saya nak ke segamat lagi? saya mendoakan adik lelaki saya dapat sambung degree di UTHM. kalau ada rezeki mak saya pun pergi sama. boleh tido di rumah kami kat segamat! dan lebih penting, saya dapat pergi jakel segamat. *niat menyimpang* hehehhe....




rumah kami .... di dalam...


rumah kami. - Kolej Taming Sari


ini la burger segamat yang MIP belikan untuk saya. jamah separuh aje. selebihnya ke tong sampah esok paginya. satu pembaziran betul! saya kepingin!!!


juga kepingin burger kambing. tak risau, yang ni ada jual kat puncak alam. cuma rasanya sekarang kureng sikit. agaknya pasal orang yang masak tu dah tukar kot. saya prefer abang pendek yg botak tu buat. air tangan dia memang marvelesss...


*credit pakcik google*




*burger-mbira*

4 comments:

Rizziela said...

Sedapnya burger.....bila la nak dapat rasa

ibu-uwais-ameenah said...

ziela, turun segamat la. boleh merasa. saya pun x mkn sgt aritu. kena pekena lagi lepas ni, baru tau nikmat ke tak..

-yana mz- said...

uish...sama rindu sama itu bege segamat..
nk mkn lagi......
tapi xtau bile..=)

ibu-uwais-ameenah said...

yana, bila2 nnt dtg la segamat, boleh tumpang rumah TS301. hehehe

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers