Thursday, June 3, 2010

kisah awal bulan may 2010

aku amik half day on 6th May 2010. Bas aku dari Klang ke Segamat pukul 2.00. Ingat lepas sampai Segamat, daddy nak terus balik JB, rupanya tak... Tido semalam kat Segamat pasal esoknya daddy nak kena standby jaga exam.


otw balik Segamat


esok pagi dday ke ofis. ibu siapkan apa yang patut. around pukul 10.00am daddy balik rumah and kami breakfast dulu before bergerak ke JB. sempat menjengah future sekolah Uwais. oh ye, aritu aku de cakap kan kami nak daftar Uwais kat SK Gemereh kan? Tapi kami dah tukar la. Daddy yang tukarkan dia. Uwais kami daftar kat Sekolah Rendah Agama Bersekutu Segamat. dia sekali dengan sekolah agama petangnya.


Uwais future school


kami tiba di JB around pukul 1.00pm. rehat. kendarat masing-masing sibuk menolong MIL siang-siang bawang, kopek kentang dsb. malam adalah upacara nikah.


Kakak with kebarung & sanggul toncitnya


Uwais with atuk


Kakak semasa majlis


Suami saya - sibuk dok bakar
Tauhu Bakar



kalau wedding in law memang meriah, dah macam pestaria. bermula dari wedding aku lah. tapi sekarang more happening. tengok apa ada. tauhu bakar, mee rebus, sate, rojak, cendol, kuih-muih, popcorn. tapi sedih, suruh MIP amikkan sate, dia x amik pun. nasib baik esoknya FIL nak pegi bayar duit sate, orang tu bakarkan dan babah bawak balik. dapat ler merasa...


cendol


pengantin baru


esoknya, kami x ke mana. lepak-lepak aje kat rumah. tapi kami sempat kuar lusanya ker aeon bukit tinggi indah. (bed thanks sebab betulkan!)


kakak dengan peelnya!!


layan anak-anak main games


malam PIL bawak kami pi makan seafood kat dengan Danga Bay. Chinese Restoran. makan rushing la, pasal anak-anak + anak-anak buah dah merengek-rengek... esoknya lunch PIL bawak pi makan steak pulak kat century garden kot. then petang kami berangkat balik PA. kebetulan. start dari rabu (12.5.10) daddy jadi fasilitator untuk JPK UiTM Segamat. kursus bertempat kat kolej mawar. so sampai weekend dia kat PA =)


ibu suka giler gambar ni
tengah tunggu daddy beli food


ini pun. comel aje 2 beradik ni
besar nanti jangan komplot ek..


kami stop kat jejantas ayer keroh
makan A&W





7 comments:

Rizziela said...

Bestnya..kenduri tu memang meriah kan

ibu-uwais-ameenah said...

yeszaaa...

mamashasha said...

mala, sape pulak yg kawen ni? adik mail yg mana?ehhh aeon bukit tinggi ke bukit indah tu?

ibu-uwais-ameenah said...

ni adik mail yg bongsu. thanks for reminding. salah tulis la. bukit indah. hehehe.. almaklumla tak duduk jb!

mamashasha said...

oo kenduri last eh? meriah sgt....itu la aku pelik takkan dr JB ko balik sini g aeon pastu balik sana balik makan satay..hehe

mamashasha said...

haha salah bukan satay...seafood....

ibu-uwais-ameenah said...

bed, anak bongsu je. tp bkn kenduri last. adik mail yg muda dari aku setahun tu blm kawin lagi. tu yg last. fil aku kata yg last nak buat kat hotel. ntah la...

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers