Friday, August 6, 2010

Ramadhan datang lagi!

tak berapa lama lagi (kira-kira 4 hari lagi) Ramadhan menjengah lagi. seperti biasa, aku memang tak de buat persiapan yang gempak-gempak. tau jelah daddy pun bukan ada kat sini.

semalam, balik koje, aku berkesempatan ke jakel shah alam. hu mak ai...ni first time aku jejak. memang ekslusif. harga pun boleh tahan! aku cuma beli kain cotton untuk ameenah latar kaler putih, bunga purple (semeter rm 18!!), beli 1.5m, pasal bidang dia 60". untuk uwais kain ronaldo plain semeter rm 17. dapat la dia kasi kurang jadi rm15. aku berhajat jahit baju raya ke 2 diorang ni. daddy x yah baju melayu ke 2. ibu? insyaAllah nak beli ready made aje. oh yea, tahun ni tema kami kaler hijau ye...

pastu ibu berkesempatan beli langsir. tujuan? buat scallop aje. sorry la bajet memang takde. langsir guna yg lama punye aje. tu pun sempat ke idak jahit ni. yelah. dengan busy kt rumah membasuh. (mesin basuh rosak) so, timing aku memang dah lari sikit. (mesin basuh aku akan citer on next entry)

1 ramadhan, johor cuti. harap sgt MIP dapat balik. hurmmmm nan ado. dia cakap dia tak ke mana, pasal khamis kelas pagi. even jb pun tak balik (boleh caya ke???)

so dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat menyambut ramadhan kepada semua kawan-kawan aku, followers & readers (ada ke yg baca blog aku nih??). semoga ramadhan ini memberi seribu satu keberkatan kepada kita semua!






nota ramadhan : al-fatihah untuk arwah abah
(05 ramadhan 1424H perginya mengadap Ilahi)



*ramadhan*

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers