Thursday, September 30, 2010

al-kisah... mengidam

akibat demam campak, aku memang x leh nak makan yang best-best time raya ni. sedih betul. dah banyak jugak la jemputan-jemputan yang terpaksa aku x datang... lagi sadis....

untuk lepas geram, baik aje dari chicken pox, aku nak masak makanan-makanan yang betul-betul aku tak puas nak makan time raya aritu. antaranya.



lontong ni aku belum perna buat lagi. selalu guna nasi himpit je. kali ni nak try. jadi ke idak nanti check it out ek



kuah lodeh. aritu aku buat time raya. tapi buat tak banyak. macam x puas la pulak nak makan. now nak masak lagi



sambal kacang. yang ni harus la ada.



serunding daging. kalo MIP ada, dia tukang siat daging! heheheh!



kalo ada ni pun sedap jugak...




rasa-rasa macam nak buat minggu ni ke minggu depan... minggu ni MIP takde. kalo buat minggu depan, dah nak ajak MIP g makan kat jeram ngan tengok magika. uish.... kalo masak minggu ni, demam dah baik, chicken pox ada sikit lagi. alah... kalo nak makan, pedulikan demam ke hapa kan!!



nak masak lebih sikit... kot-kot ada yang nak bertandang rumah. ada ke yg sudi nak datang???


*makan sedap*


2 comments:

-yana mz- said...

adehh..sedap nye kak mala..bile nk lepas ke uma k.mala ni...

ibu-uwais-ameenah said...

dah sampai dah kan!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers